24.6.18

Επαφές και για εκκλησιαστικά θέματα

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, 23 Ιουνίου, ο Υπουργός Εσωτερικών της FYROM κ.Όλιβερ Σπασόφσκι (Oliver Spasovski). O κ. Σπασόφσκι, με την συνοδεία του, έγινε δεκτός με τιμή και εγκαρδιότητα από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο».
Από ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Μπορεί μην λέει τίποτα αυτή η επίσκεψη. Μπορεί όμως να κρύβει πολλά. Και μάλιστα αυτή την εποχή που διανύουμε.
Πάντως κι αυτός ο υπουργός πήγε στο Φανάρι χωρίς γραβάτα.
Επίσης την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη  επισκέφθηκε  αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Τα μέλη είχαν συνάντηση με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία μετά το 1992.
Στο μεταξύ τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ουκρανίας Ράστισλαβ Παβλένκο και είχαν  κατ’ ιδίαν συνάντηση στη Σόφια. Ο Παβλένκο έκανε μια εκτίμηση της εκκλησιαστικής κατάστασης στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι  «από τις αρχές του 1991, η Ουκρανία αγωνίζεται για την θρησκευτική ανεξαρτησία της». Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Νεόφυτος είπε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία έχει συζητηθεί στις συνεδριάσεις της Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, και ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα τη θέση του για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην αυστηρή τήρηση των κανόνων της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθούν οι προσευχές στον Θεό για το Ουκρανικό ζήτημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου