10.8.18

Κινηματογραφική πρεμιέρα στο Σταθμό

Ικανοποιητική κρίνεται η προσέλευση κόσμου στην πρεμιέρα λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου, σε υπαίθριο χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας. 
Όσο θα γίνεται γνωστό, αν υπάρξουν και μία δύο κωμωδίες  η προσέλευση  πιστεύουμε πως θα είναι μεγαλύτερη. Πολυπληθέστερη.
 Ίσως κάποιοι είναι ακόμη στα μπάνια
Της πρώτης προβολής προηγήθηκε αγιασμός και  στη συνέχεια  ευχαρίστησε  το κοινό για την παρουσία του ο Βασίλης Μουλάς, εκπρόσωπος της εταιρείας που ενοικίασε το χώρο.
Το παρών στην πρεμιέρα έδωσε και ο δήμαρχος, ο οποίος σε χαιρετισμό του ευχήθηκε καλές δουλειές στον επιχειρηματία, καλή διασκέδαση σε όλους τους πολίτες .  Και πρόσθεσε:
ο θερινός κινηματογράφος αποτελεί ωραία ευκαιρία διασκέδασης και κοινωνικών επαφών, κάτι που υπάρχει σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος και τώρα, πλέον, και στην Καλαμάτα.
Ύστερα από 5 χρόνια προσπαθειών, είπε, ο δήμος πήρε το χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, μετά την παύση λειτουργίας του τρένου, η οποία - δυστυχώς – είναι γεγονός. Στο κεντρικό κτήριο του σταθμού έχουν ήδη εγκατασταθεί χορωδίες της Καλαμάτας και σε άλλα κτήρια Σύλλογοι ΑμεΑ, ο Σύλλογος Μανιατών και ένα λαογραφικό μουσείο, με αποτέλεσμα ο χώρος να αποκτήσει ζωή. Τώρα, τμήμα της αποθήκης και του υπαίθριου χώρου αξιοποιείται ως θερινός κινηματογράφος, ενώ το κτήριο της αποθήκης και ο περιβάλλων χώρος διατίθενται για άλλες εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Σημείωσε τέλος ότι ο δήμος νοίκιασε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ τα κτήρια του σιδηροδρομικού σταθμού έναντι 3.500 ευρώ, ποσό που δεν επιβαρύνονται οι Καλαματιανοί, διότι τα χρήματα αυτά επιστρέφουν από τη δραστηριότητα τόσο του θερινού κινηματογράφου όσο και από 2 καταστήματα (ένα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και ένα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου