2.8.18

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί !

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 

Μικρή αναμένεται να είναι η φετινή ελαιοπαραγωγή σε περιοχές της Μεσσηνίας   παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες που είχε γεννήσει στους παραγωγούς η καλή ανθοφορία της άνοιξης

 Δυστυχώς όμως τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια φέτος φάνηκαν αρκετά νωρίς.
  Πιο δύσκολη χρονιά από το 2016, οπότε ο δάκος και το γλοιοσπόριο κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος της ελαιοπαραγωγής στη Μεσσηνία, φοβούνται για φέτος πολλοί παραγωγοί.  Η αυξημένη υγρασία λόγω των βροχοπτώσεων και η σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη της δακοκτονίας, εμφάνισαν πρόωρα τα σημάδια του δάκου σε ορισμένες περιοχές.
Παρά το γεγονός πως ορισμένοι παραγωγοί προσπάθησαν έγκαιρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους δυστυχώς σε κάποιες περιοχές τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολα παραμένουν τα
πράγματα και με την πρόοδο της παγιδοθεσίας από τη μεριά της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 

 Παραγωγοί ισχυρίζονται πως δεν έχουν ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα για τις "κόκκινες" περιοχές που χρήζουν άμεσης επέμβασης. 
Την ίδια ώρα ορισμένοι μιλούν για... πλήθος εντόμων σε παγίδες συγκεκριμένων περιοχών, όπου αυτές έχουν τοποθετηθεί. Η ανησυχία μεγαλώνει όσο περνά ο καιρός και όλοι θυμούνται πως το 2016 η μεγάλη ζημιά έγινε το Φθινόπωρο.  Δυστυχώς όμως τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια φέτος φάνηκαν αρκετά νωρίς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου