1.8.18

Τουρκικό δίκτυο λογοκρίνει φωτογραφία της Selena Gomez επειδή φορούσε σταυρό

Απανωτά είναι τα πλήγματα στην ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία ειδικά μετά την προ διετίας απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, ωστόσο ορισμένα ΜΜΕ προχωρούν πλέον και σε αυτολογοκρισία.
Μια τέτοια περίπτωση αναφέρει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet, όπου σύμφωνα με καταγγελία του τουρκικού δικτύου TV8, λογόκρινε μια φωτογραφία της Selena Gomez.
Ο λόγος που συνέβη κάτι τέτοιο, δεν είναι γιατί η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός αποκάλυπτε στην κάμερα περισσότερα απ’ όσα θα άντεχαν οι θεατές του καναλιού, αλλά επειδή φορούσε έναν σταυρό στο λαιμό της.
Στην παραπάνω φωτογραφία πριν και μετά είναι εμφανές το αποτυχημένο ρετουσάρισμα που έκαναν οι ιθύνοντες του καναλιού για να απομακρύνουν το σταυρό από τον λαιμό της Gomez.
Παράλληλα, ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος του δικτύου, Ατσούν Ιλλιτζαλί, θεωρείται ένθερμος υποστηρικτής του Τούρκου προέδρου. «Λατρεύω την ηγετική δύναμη που αποπνέει», είχε δηλώσει κάποτε στη φιλοκυβερνητική Sabah.
Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Πολιτισμού παρεμβαίνει ολοένα και συχνότερα λογοκρίνοντας ταινίες για πολιτικούς ή ηθικούς λόγους. Και φαίνεται πως πέρα από την ομοφυλοφιλία και το θέμα της κουρδικής ανεξαρτησίας ορισμένους ενοχλεί πλέον και ο σταυρός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου