2.8.18

ΑΡΠΑΧΤΕΣ....ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

ΤΟ μεγάλο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων που λειτουργούν ως απώλεια για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο και Νότια Ελλάδα με τις αστικές μισθώσεις και τα άμεσα προβλήματα, θίγει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου-Κυθήρων καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη τουριστική πολιτική ακόμα και σήμερα
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τις βραχυχρόνιες  μισθώσεις, με την αδυναμία ελέγχου από την πολιτεία  ή την ανοχή ίσως, παριστάνουν τους ξενοδόχους χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις και πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την πραγματική φιλοξενία και την ουσιαστική τουριστική προβολή της πατρίδος μας.
Ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα και η αδυναμία προσφοράς σωστής και ασφαλούς φιλοξενίας αποτελεί μέγιστο πρόβλημα για όλους εμάς τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα αλλά και για τον κλάδο μας γενικότερα.
Οι ιδιοκτήτες των βραχυχρόνιων  αστικών μισθώσεων,«χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους», όπως τα νόμιμα καταλύματα παριστάνουν τους ξενοδόχους.
Οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι:
 O κλάδος μας ,αλλά και η τοπική κοινωνία δέχεται πλήγματα καθημερινά και τα αποτελέσματα τους έχουν αρχίσει και φαίνονται.  
Η παρέμβαση της πολιτείας πρέπει να είναι άμεση. Η αφαίμαξη των μικρών καταλυμάτων από την πολιτεία και η ασυδοσία των βραχυχρόνιων μισθώσεων οδηγεί στην παρανομία πολλά νόμιμα καταλύματα με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Για μια ακόμα φορά κρούουμε τον κώδωνα κινδύνου, λένε χαρακτηριστικά. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                    ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Μετά την ολιγοήμερη αναβολή των εκδηλώσεών μας λόγω των τραγικών γεγονότων που συγκλόνισαν την πατρίδα μας, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών προγραμματίζει τις δραστηριότητές του ως εξής:Την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, στις 9.30 το βράδυ, στο Πάρκο της Βλαχέρνας, στη «ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα δώσει συναυλία και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.
Η αγαπημένη εικαστική δραστηριότητα των παιδιών, το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 στο Πάρκο της Βλαχέρνας από τις 6.30 το απόγευμα ως τις 8.30 το βράδυ με τις οδηγίες του ζωγράφου Σωτήρη Γκαρδιακού, εκπαιδευτικών και εθελοντών. Παιδιά από την ηλικία του νηπιαγωγείου μέχρι και του γυμνασίου θα περάσουν δύο δημιουργικά απογεύματα ζωγραφίζοντας, κάνοντας κατασκευές, κολάζ και πλαστελίνη. Για τρίτη χρονιά ο Σύλλογος Φιλοπροόδων μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών οργανώνουν μια βραδιά ROCK μουσικής τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, στις 10.00 το βράδυ στο Πάρκο της Βλαχέρνας με σκοπό να αναδείξουν νεανικά μουσικά συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Ο κύκλος των εκδηλώσεων του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα κλείσει με την εμφάνιση της Φιλαρμονικής και τμημάτων του χορευτικού του στην Πλατεία της πόλης την Πέμπτη 9 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ..  Επίσης το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων του Συλλόγου θα εμφανιστεί στις 27 Αυγούστου στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.
                                 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου), σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιδημάρχου πολιτική προστασίας, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, όπως προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.
Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο και αποτελεί  έσοδο του Δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1346/Β’/25-04-2012), το άρθρο 94 παρ. 1 περίπτ. 26 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α’/07-06-2010) και το άρθρο 10 του Κανονισμού Καθαριότητας (ΑΔΑ: ΩΩΑΗΩΗΕ-8Ε2) του Δήμου μας. Την σχετική ανακοίνωση υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αυλώνος και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσακανίκας και ας ελπίσουμε ότι θα έχει αποτελέσματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου