" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

3.8.18

Άγγελος Χρονάς: Μία ακόμα αποτυχία της Κυβέρνησης ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού

Ασφαλισμένοι αναζητούν απεγνωσμένα να κλείσουν ραντεβού
Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με τις οποίες αντιμετωπίζει τα θέματα υγείας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαπιστώνεται για μία ακόμα φορά στον θεσμό του Οικογενειακού γιατρού, που έκανε πρεμιέρα την 1η Αυγούστου.
Εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καλούνται να εξυπηρετηθούν από ελάχιστους γιατρούς, αφού καταγγέλθηκαν ήδη 1950 συμβάσεις ιδιωτών γιατρών , που μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν τους ασφαλισμένους.
 Επιπλέον δεν υπάρχουν αρκετές Τοπικές Μονάδες Υγείας-ΤΟΜΥ και οι περισσότερες εξ αυτών λειτουργούν  με ελάχιστο προσωπικό και στα Κέντρα Υγείας, αφού δεν υπάρχουν χώροι στέγασης.
Με τις «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί η Κυβέρνηση χωρίς σχεδιασμό  στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της υγείας, προκαλείται υγειονομικό χάος ,ανασφάλεια και σύγχυση σε εκατομμύρια ασφαλισμένους σε όλη τη χώρα, ασφαλισμένους που έχουν ανάγκη το γιατρό. Προβλήματα όμως προκαλούνται και στους ίδιους τους γιατρούς που δεν γνωρίζουν πώς θα αμείβονται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες , αφού χρηματοδοτείται ως πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ για δύο χρόνια , αλλά και πόσες επισκέψεις θα μπορούν να κάνουν σε ασφαλισμένους.
Δεν είναι μάλιστα τυχαίο πως παρά τις προκηρύξεις για κάλυψη θέσεων στα ΤΟΜΥ δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον από τους γιατρούς.
Οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων πως ο θεσμός θα λειτουργήσει κανονικά, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα, αφού τα πρώτα δείγματα δείχνουν το εντελώς αντίθετο με τα προβλήματα να είναι πολλά.  Ασφαλισμένοι προσπαθούν μάταια να κλείσουν ραντεβού με οικογενειακό γιατρό, ενώ και όσοι έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά δεν γνωρίζουν την περαιτέρω διαδικασία, αφού δεν υπάρχει πλήρης επίσημη ενημέρωση.
 Προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από πλευράς Κυβέρνησης, αν θέλει να δείξει πως την ενδιαφέρει ο τομέας της υγείας και δεν σχεδιάζει στο πόδι.
Και κινήσεις, όπως η επίταξη υπηρετούντων γιατρών, κύριοι της Κυβέρνησης, δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά του θεσμού.
Οφείλεται λοιπόν να δείτε με σοβαρότητα το όλο θέμα και να προβείτε άμεσα στις αλλαγές που είναι απαραίτητες, γιατί οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας δεν φταίνε σε τίποτα, να υφίστανται μία ακόμα ταλαιπωρία.

Άγγελος Γ. Χρονάς   Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου- Εντεταλμένος για θέματα δημόσιας υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας
Γενικός Χειρουργός
Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική
Πανεπιστημίου Αθηνών
Γ.Ν.Α ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου