28.9.18

Μουσείο Ακρόπολης: Ελεύθερη είσοδος 5-8 μμ. αυτό το Σαββατοκύριακο

Με την ευκαιρία των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής, αλλά και να απολαύσουν την περιοδική έκθεση «από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» (14.9.2018 - 14.2.2019).
Ως προς την τελευταία μάλιστα, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 ξεκινούν οι νέες παρουσιάσεις ώστε με οδηγούς τους αρχαιολόγους-φροντιστές οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που βγήκαν για πρώτη φορά από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong (1711-1799) στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, με προορισμό το Μουσείο Ακρόπολης.
Ο εκθεσιακός χώρος σκηνοθετήθηκε με κατασκευές και χρώματα εμπνευσμένα από τα παλάτια της Απαγορευμένης Πόλης και υποδέχτηκε 154 έξοχα εκθέματα τα οποία φωτίζουν τον ιδιαίτερο προσωπικό χώρο του Αυτοκράτορα και αντιπροσωπεύουν έναν αιώνα κινεζικού πολιτισμού.
Συγκεκριμένα, οι παρουσιάσεις, διάρκειας 60 λεπτών, θα πραγματοποιούνται στα αγγλικά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 11 πμ. και στα ελληνικά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στη 1 μμ. Οι εγγραφές θα γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο γραφείο πληροφοριών του μουσείου. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου