27.9.18

Σεισμός 5,1 ρίχτερ στη Μεθώνη

Για σεισμό μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Μεθώνης κάνει λόγο σε νέα ενημέρωση η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε την Μεσσηνία, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστοτούτο είχε μέγεθος 5,1 ρίχτερ και εστιακό βάθος 10,3 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο είναι 38 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Πύλου. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχής της Τριφυλίας αλλά και στη Μεθώνη.
Τον σεισμό των 5,1 ρίχτερ ακολούθησε μετασεισμός 3,2 ρίχτερ με 9,8 χιλιόμετρα εστιακό βάθος και επίκεντρο 41 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Πύλου στις 13.33. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει αναφορές για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό.
Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας ανέφερε για τον σεισμό ανοιχτά της Μεθώνης:
"Ο σεισμός ήταν 5,1 Ρίχτερ, εντοπίζεται 15 χλμ δυτικά από τη Μεθώνη. Έχει γίνει αισθητός στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η περιοχή είναι συνηθισμένη σε ανάλογους σεισμούς. Παρά ταύτα, παρακολουθούμε τη σεισμική ακολουθία".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου