29.9.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - 5ο Συνεδρίου Ακουστικής Οικολογίας «Ήχος, Βίωμα, Εκπαίδευση»

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου Ακουστικής Οικολογίας «Ήχος, Βίωμα, Εκπαίδευση» που υλοποιείται με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  και του Δήμου Καλαμάτας στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης». Στο πλαίσιο του συνεδρίου, που αφορά στις «Επιστήμες του Ήχου» και εστιάζει στην Εκπαίδευση,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/9 «Ηχοπερίπατος» στην Καλαμάτα.

Στον «ηχοπερίπατο» αυτό οι συμμετέχοντες εκτός από τις ομορφιές της πόλης, βίωσαν τους ήχους και τα ακούσματα της Καλαμάτας, εμπλουτισμένα από τους ήχους των ταραγμένων, αλλά όχι ακραίων όπως αναμενόταν, καιρικών φαινομένων. Σε μια σπάνια συγκυρία, ένα συνέδριο για τον ήχο συνέπεσε με δύο «κυκλώνες» της χώρας, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη χροιά και άκουσμα στις εργασίες του συνεδρίου.

Σήμερα, Σάββατο 29/09/2018 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας «συναυλία ηλεκτροακουστικής μουσικής», σε τρεις ωριαίες ενότητες με έργα συμμετεχόντων στο συνέδριο. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Συνεδρίου Ακουστικής Οικολογίας με ιδιαίτερη σημασία, καθώς δίνει το πολιτισμικό στίγμα και τη δυναμική της πόλης στο χώρο της ηχητικής δημιουργίας και της ηλεκτροακουστικής μουσικής τη χώρας. 
Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη και οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, επίσης με είσοδο ελεύθερη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου