28.9.18

ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΤΗΝ ίδια σκληρή οικονομική πραγματικότητα αντιμετωπίζουν τόσο παραγωγοί όσο και καταναλωτές όπως αποτυπώνεται στις λαικές αγορές της Μεσσηνίας, καθώς το κοινό αγοράζει σε μικρότερες ποσότητες ενώ παράλληλα το καλλιεργητικό κόστος αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
Στην Λαική αγορά της Κυπαρισσίας ο κ.Γιώργος που αγόρασε λίγα τοπικά προιόντα παραδέχεται ότι "δύσκολα περνάει ο κόσμος, αγοράζουμε μόνο τα απαραίτητα και κάτι περισσότερο" ενώ χαριτολογώντας είπε ότι "τώρα που έχουμε λεφτά ψωνίζουμε τα πάντα έτσι όπως μας έκαναν". Επισήμανε ότι "άλλα τάζουν οι πολιτικοί μας και άλλα κάνουν, οπότε όλοι περιμένουμε κάτι καλύτερο" ενώ αυτό που προβληματίζει είναι το μεροκάματο που δύσκολα βγαίνει για όλους.
ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Στη μέγγενη της οικονομικής κρίσης καταναλωτές και παραγωγοί παραδέχεται σε ένα πάγκο που πουλά τοπικά είδη ο κ. Παναγιώτης καθώς "μειώθηκε η κατανάλωση, όλα τα αγροτικά εφόδια είναι ακριβά οπότε ο νέος αγρότης δεν μπορεί να καλλιεργήσει, ιδίως τα παιδιά μας αλλά δεν τα καταφέρνουν καθώς οι αγροτικές εργασίες πέρασαν σε ξένα χέρια". Δεύτερον όπως υπογράμμισε ο παραγωγός είναι ότι "ανοίγεις τηλεόραση να μάθεις μια είδηση αλλά κοιτάς τους πολιτικούς να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, λυπάμαι και στεναχωριέμαι για το χάλι τους αφού η Ελλαδίτσα μας καταστρέφεται σιγά σιγά και δεν το παίρνουν χαμπάρι αλλά κυρίως με ανησυχεί τι μέλλον θα έχουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας". 
ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ
Στην λαική αγορά του Κοπανακίου η  νοικοκυρά η κα Τασία μας είπε ότι "αγοράζουμε σε πολύ μικρές ποσότητες γιατί πλέον δεν έχουμε λεφτά αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν μένουν έσοδα και για τους παραγωγούς" διατυπώνοντας την άποψη ότι η αγορά στέγνωσε με τα νοικοκυριά να έχουν υποστεί περικοπή εσόδων. Σε γενικές γραμμές παρότι υπάρχει επάρκεια προιόντων, η παραγωγή οικονομικών αγαθών αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία η οποία καταλήγει να φέρνει ελάχιστα έσοδα στους παραγωγούς της περιοχής.
Η εικόνα στην λαική του Κοπανακίου αποτελεί καθρέπτη της κοινωνίας μας, όπου παραγωγοί μας έλεγαν ότι "πλέον καταναλωτές και αγρότες είναι στο ίδιο καζάνι" βλέποντας ότι το μέλλον δεν είναι ευχάριστο αν δεν υπάρξει ανάκαμψη και επανεκκίνηση της οικονομίας. 

                  ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟ
ΤΗΝ ζωή του έχασε ένας 76χρονος  μετά από ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο στην περιφέρεια των Κρεστένων.
Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες οδηγούσε με  το αυτοκίνητό του επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας με κατεύθυνση προς Καλλίκωμο, όταν από άγνωστη και αδιευκρίνιστη ως τώρα αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί αριστερά από την πορεία του, να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να «τουμπάρει» εκτός οδοστρώματος. Κάτοικοι του Ανεμοχωρίου, που αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική για να βοηθήσουν τον άτυχο 76χρονο.  Λίγα λεπτά αργότερα απεγκλωβίστηκε και διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο, όπου και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διενεργούν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Πύργου..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου