18.11.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

ΤΡΕΙΣ μεγάλες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν φέτος από το δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις».

Πρόκειται  για το άναμα των δένδρων, την πρώτη συναυλία της νέας Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας και την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή.
Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες μικρότερης εμβέλειας εκδηλώσεις τόσο μέσα στην πόλη όσο και τις κοινότητες του δήμου.

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.  Όπως κάθε χρόνο, στο βόρειο τμήμα, θα τοποθετηθούν και τα «δενδρόσπιτα», για χειροτέχνες κλπ. Στο νότιο τμήμα θα υπάρχουν τα «παραμυθόσπιτα», για συλλόγους  και φορείς  που θα δείξουν δραστηριότητές  τους και θα διοργανώσουν μπαζάρ.
Φέτος θα τοποθετηθούν 5 μεγάλα φυσικά έλατα: στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στην πλατεία του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Μέγαρο Χορού, στο νέο δημαρχείο και στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού.
Όσον αφορά τη μεγάλη συναυλία της συμφωνικής Ορχήστρας, αυτή θα δοθεί στο Μέγαρο Χορού, δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες.
Και φυσικά (αυτή δεν αλλάζει και δεν μετακινείται) 31 Δεκεμβρίου η υποδοχή του νέου έτους 2019 στην κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.
•    Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν για την υποστήριξη συνανθρώπων, που έχουν ανάγκη, ο δήμος Καλαμάτας  (μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας) θα διανείμει περίπου 2.000 κιλά χοιρινό κρέας. Επίσης, το δημοτικό Παντοπωλείο θα προσφέρει σε δικαιούχους τρόφιμα μακράς διαρκείας. Τέλος, ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα δοθεί γεύμα αγάπης στους δικαιούχους του συσσιτίου, στην Α΄ Λέσχη Φιλίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού (ΚΑΠΗ).
Σε σύσκεψη πριν λίγες μέρες στο δημαρχείο εξετάστηκαν όλα τα θέματα και δόθηκαν οδηγίες για τον ευπρεπισμό, το στολισμό και για τις ενέργειες υποστήριξης συνανθρώπων μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου