11.12.18

Έγκλημα στη Ρόδο: Ο 19χρονος Αλβανός υποστηρίζει ότι τον κακοκποίησαν σεξουαλικά στην φυλακή !

Ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, κατήγγειλε στους σωφρονιστικούς φύλακες, ότι άλλοι κρατούμενοι αφού τον χτύπησαν, στη συνέχεια τον κακοποίησαν σεξουαλικά

Κατάθεση σε αστυνομικούς έδωσε ο 19χρονος Αλβανός που ξυλοκοπήθηκε στις φυλακές Αυλώνα και ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα, κατήγγειλε στους σωφρονιστικούς φύλακες, ότι άλλοι κρατούμενοι αφού τον χτύπησαν, στη συνέχεια τον κακοποίησαν σεξουαλικά.
Έπειτα από την καταγγελία του κρατουμένου, η διοίκηση των φυλακών Αυλώνα επικοινώνησε με το Τμήμα Ασφαλείας Καπανδριτίου και αστυνομικοί μετέβησαν στο σωφρονιστικό κατάστημα για να πάρουν κατάθεση από τον 19χρονο.
Χθες το βράδυ ο Αλβανός κρατούμενος μεταφέρθηκε χτυπημένος στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις. Δήλωσε στους γιατρούς ότι έπεσε θύμα βιασμού, ωστόσο από την ιατροδικαστική εξέταση δεν φαίνεται να αποδεικνύεται σεξουαλική κακοποίηση. Στη συνέχεια ο 19χρονος πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στις φυλακές Αυλώνα, όπου σήμερα το μεσημέρι επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί σεξουαλικής του κακοποίησης, αυτή τη φορά στους σωφρονιστικούς φύλακες.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν πάρει κατάθεση από έναν φύλακα ο οποίος ανέφερε ότι το περιστατικό έγινε μεταξύ 4 και 4.30 το απόγευμα κατά τη διάρκεια του προαυλισμού των κρατουμένων. Οι δράστες με κάποιο τρόπο έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα του κελιού απομόνωσης προβαίνοντας στις συγκεκριμένες πράξεις.
Οι συγκρατούμενοι του νεαρού αρχικά του επιτέθηκαν λεκτικά και στη συνέχεια τον χτύπησαν. Την ίδια στιγμή τον ρωτούσαν γιατί έκανε το έγκλημα στη Ρόδο και εκείνος απαντούσε «δεν το έκανα εγώ, ο άλλος το έκανε».
Όπως μετέδωσε το κανάλι OPEN, μετά τον ξυλοδαρμό ο 19χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες των φυλακών και εν συνεχεία στο νοσοκομείο. Tα βίντεο εξετάζονται από τις αρχές.
Η διοικήτρια του Ευαγγελισμού, Νάγια Μητσάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και «εξετάστηκε από όλες τις κλινικές και εν συνεχεία αποχώρησε». Σε ερώτηση σχετικά με την κατάστασή του τόνισε: «Ήταν χτυπημένος. Εφόσον όμως εξετάστηκε και μετά βγήκε, δεν ήταν πολύ σοβαρά τα τραύματά του, αλλιώς θα νοσηλευόταν».
Για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη τοποθετήθηκε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος παρίσταται ως συνήγορος πολιτικής αγωγής.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας καταδίκασε τον βίαιο ξυλοδαρμό. "Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν το κράτος Δικαίου", είπε. "Η κοινωνία της φυλακής είναι μια ιδιαίτερη κοινωνία. Εκεί υπάρχουν οι πραγματικά διεστραμμένες προσωπικότητες που έχουν ταυτιστεί με την παραβατικότητα και μπορεί να επαναλάβουν την παραβατικότητα όταν βγουν, αλλά είναι τα παιδιά που χρησιμοποιούν τον χρόνο της φυλακής για να γίνουν καλύτεροι. Ειδικά στις φυλακές Αυλώνος τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και επιμορφώνοντα
 Μαρτυρία κρατούμενου στον Αυλώνα: «Ούτε θεός δεν μπορούσε να τον προστατέψει απέναντι σε επτά άτομα
Σοκάρει η μαρτυρία ενός κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνα σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.
«Πήρε το ελάχιστο από ότι του αξίζει», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ένας από τους νεαρούς που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, προσθέτοντας: «Δεν παραβιάσαμε καμία πόρτα. Η πόρτα ανοίγει για τα φάρμακα, το πρωινό, το μεσημεριανό. Μην εστιάζουμε εάν ήμασταν επτά άτομα. Δεν συμμετείχαν και οι επτά. Ήταν δύο-τρεις Ρομά, ήταν και Αλβανοί. Κανένα υπάλληλος, ούτε θεός δεν μπορούσε να προστατέψει αυτόν τον άνθρωπο απέναντι σε επτά άτομα με επτά μαχαίρια».
Ερωτηθείς για το πώς βρέθηκαν τα μαχαίρια εντός της φυλακής ο μάρτυρας απάντησε: «Ρε παιδιά φυλακή είμαστε, δεν είμαστε κάτω από το χώμα. Με σίδερα φτιάξαμε τα μαχαίρια», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο άνθρωπος πήρε το ελάχιστο που του αξίζει και εγώ είμαι ληστής και θα ξαναπάω στην τράπεζα για ληστεία. Δεν έχω σκοτώσει»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου