23.2.19

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Κυριακή

Περίπου 2000 κεραυνοί είχαν καταγραφεί, μέχρι αργά το απόγευμα, από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, Κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής ήταν:  Μόλυβος Μυτιλήνης 80χιλιοστά, Αγ. Παρασκευή Λέσβου 55χλσ,   Χίος 44χλς.
Από τα έντονα στοιχεία αυτού του κύματος κακοκαιρίας ήταν και οι θυελλώδεις άνεμοι. Προκάλεσαν προβλήματα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές όπου οι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ριπές άνω των 100 km/h. 
ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Διατήρηση της κακοκαιρία κυρίως στην κεντρική, ανατολική και νότια χώρα και στο Αιγαίο, προβλέπονται και την Κυριακή. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Εύβοιας καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στο Κεντρικό Ιόνιο και στη Δυτική Στερεά, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα, με περισσότερα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου