22.3.19

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ 16 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, στόχος η οικοδόμηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς
Με την πεποίθηση ότι δημιουργήθηκε ένας συνδυασμός που καλύπτει όλα τα κοινωνικά στρώματα του δήμου και συνδυάζει τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία για το μέλλον, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος παρουσίασε σήμερα νωρίς το απόγευμα 16 ακόμα υποψηφίους. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο της πόλης, επανέλαβε ότι στόχος της ομάδας του είναι η ανιδιοτελής προσφορά, η οικοδόμηση μιας αλληλέγγυας και ανθρώπινης κοινωνίας και η ενεργοποίηση των πολιτών, ώστε να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης του Δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τους 31 υποψηφίους που είχαν ανακοινωθεί στις 13 Φεβρουαρίου, συνολικά έχουν ανακοινωθεί 47 υποψήφιοι, σχεδόν το 96% του συνδυασμού.
Ειδικότερα ο κ. Αθανασόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είπε:
«Η παράταξή μας «Δύναμη Δημιουργίας» έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά και καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας αυτού του τόπου.
Θέλουμε ένα Δήμο Μεσσήνης δυνατό και δημιουργικό, έναν τόπο στον οποίο θα μπορείς να ζήσεις με ασφάλεια, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, έναν τόπο στον οποίο θα μπορείς να επενδύσεις αξιοποιώντας το τουριστικό και πολιτιστικό μας απόθεμα με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Η παρούσα δημοτική αρχή πήγε τον τόπο πίσω. Εγκατέλειψε τα χωριά, η ύπαιθρος ερημοποιείται.  Καμία μεγάλη παρέμβαση δεν υλοποίησε, προγραμματισμένες  παρεμβάσεις ματαιώθηκαν άλλες παραμένουν στάσιμες ενώ επιλέχτηκαν έργα βιτρίνας με δανεικά. Υποσχέθηκαν προεκλογικά  φράγματα για άρδευση, τροποποίηση του ΓΠΣ για τουριστική ανάπτυξη και στουρνάρια από δημοτικά λατομεία για τους αγροτικούς δρόμους. Το αποτέλεσμα; Το απόλυτο τίποτα σε ότι υποσχέθηκαν. Βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο της δημοτικής αρχής και συνεχίζουν να μιλούν για το μέλλον, για το παρόν τίποτα. Για να συγκαλύψουν την αποτυχία τους το τελευταίο διάστημα μιλούν καθημερινά για έργα που …θα μελετηθούν …θα εκτελεστούν και …θα δημοπρατηθούν …κάποτε αν και …εφόσον. Η  απόγνωση τους οδήγησε στη λήψη δανείου για να εκτελέσουν έργο ανάπλασης το οποίο θα πληρώσουμε όλοι μας ακριβά. Ενώ προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επίτευγμα την αλλαγή των λαμπτήρων οδοφωτισμού. Δεν ξεγελούν όμως πλέον κανέναν όλοι έχουν καταλάβει.   
Η δημοτική αρχή κινήθηκε με ευκαιριακό τρόπο. Δεν είχε σχέδιο, δεν γνώριζε και επιδεικνύει καθημερινά την αλαζονεία του ημιμαθή. Η απαξίωση των προέδρων στις τοπικές κοινότητες δεν έχει προηγούμενο. Ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας και η επίδειξη αλαζονικής ημιμάθειας κατά των πάντων είναι το διακριτικό στοιχείο της δημοτικής αρχής. Ο Δήμος δεν διοικείται με φωνές στους διαδρόμους,  με κολλητούς και κολλητές αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο που εμπνέει εμπιστοσύνη και κινητοποιεί. 
Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον του Δήμου με παράγοντες για να κερδίσουμε χαμόγελα και εύνοια. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε «λίτρα και ..χρυσάφια» για να επιτρέψουμε την περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου μας. Δεν επιδιδόμαστε σε κυνήγι εξουσίας, δεν μας ενδιαφέρει η κατάκτηση της δημαρχιακής καρέκλας ως λάφυρο ή ως απόδειξη επιτυχίας και κοινωνικής καταξίωσης. Μας ενδιαφέρει να δοθεί ένα τέλος στην οπισθοδρόμηση.
Στόχος μας είναι η οικοδόμηση μιας κοινωνίας με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Τα έργα, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις πρέπει να καταλήγουν στον άνθρωπο, να κάνουν καλύτερη τη ζωή του. Η κοινωνική φροντίδα δεν αποτελεί δημοτική επίδειξη φιλανθρωπίας αλλά ουσιαστική προσφορά στον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή. Ο δήμος ως ο εγγύτερος θεσμός στον άνθρωπο έχει χρέος να προστρέχει στη μικρή και τη μεγάλη ανάγκη να ασχολείται όχι μόνο με τα μεγάλα αλλά και με τα μικρά που τις περισσότερες φορές είναι τεράστια για τον κάθε δημότη ξεχωριστά. Με το πρόγραμμα μας προωθούμε  ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:
·         Εξοπλισμό και διασφάλιση λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων σε όλες τις περιοχές του δήμου. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει γιατρός για τους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών  μας και απαράδεκτο να μην υπάρχει από πλευράς του δήμου εξοπλισμός για να μπορεί ο γιατρός να συνταγογραφήσει φάρμακα.  
·         Εξυγίανση της ΚΕΑΔΗΜ έτσι ώστε να επιτελεί με συνέπεια την αποστολή της.
·         Φροντίδα για τους ηλικιωμένους με προγράμματα βοήθειας στο σπίτι που θα φτάνουν μέχρι και τη μεταφορά φαρμάκων αλλά και μέσα από ουσιαστική λειτουργία του ΚΑΠΗ.
·         Μέριμνα για ανέργους και οικογένειες με προβλήματα μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο αλλά και από προγράμματα συμβουλευτικής από ειδικούς.
·         Στήριξη της εκπαίδευσης μαθητών από ευπαθείς ομάδες και υποβοήθηση του έργου του σχολείου και των εκπαιδευτικών.
·         Ενίσχυση δράσεων για το παιδί και την οικογένεια με αξιοποίηση και ενίσχυση προγραμμάτων  όπως τα ΚΔΑΠ.
·         Αξιοποίηση και ενίσχυση της εθελοντικής δράσης και προσφοράς.
Εδώ και μήνες συγκροτούμε ένα ευρύ και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο με μοναδικό γνώμονα την αξιοκρατία, την τοπική συναντίληψη, την κοινωνική αναγνώριση, την ανθρώπινη ποιότητα, το ήθος και τη διάθεση προσφοράς. Παρουσιάζουμε σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του υπολοίπου του συνδυασμού μας. Η τεράστια πίεση για συμμετοχή και προσφορά δεν σας κρύβω ότι εκτός από συγκινητική αποτέλεσε και  τεράστιο πονοκέφαλο.
Νομίζω ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα συνδυασμό που καλύπτει όλα τα κοινωνικά στρώματα του δήμου. Ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την εμπειρία, τη γνώση, τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία του μέλλοντος. Στόχος είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας που έχει διάθεση για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά, προκειμένου να κάνουμε όλοι μαζί ένα δυνατό και δημιουργικό Δήμο Μεσσήνης. Μια ομάδα που θα δώσει νικηφόρα τον αγώνα αλλά θα λειτουργήσει και στη συνέχεια ως μια συμπαγής δημιουργική δύναμη για το Δήμο Μεσσήνης.
Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που συνδυάζει εμπειρία, γνώση, όραμα και  πάθος μα πάνω απ΄ όλα αγάπη για τον τόπο μας. Είμαστε σίγουροι για τη νίκη μας και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε».
Οι νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας» ανά Δημοτική Ενότητα είναι οι εξής:
Δ.Ε. Αίπειας:
-Σταυρόπουλος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος τραπεζικός.
-Τερζή Αποστολία του Ιωάννη, πρόεδρος Θεατρικής Ομάδας «Οδύσσεια».
Δ.Ε. Ανδρούσας:
-Γιαννέτου Αλεξάνδρα του Δημοσθένη, ιδιωτική υπάλληλος.
-Μακρής Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δ. Μεσσήνης.
Δ.Ε. Αριστομένους:
-Ανδριανοπούλου Φιλάνθη του Αντωνίου, δικηγόρος.
-Αριστομενοπούλου Διονυσία του Σταύρου, φιλόλογος.
-Μπρατσιάκος Ιωάννης του Νικολάου, πρώην δήμαρχος Αριστομένους, πρώην αντιδήμαρχος Δ. Μεσσήνης, οικονομολόγος.
-Παπαγεωργίου Αναστάσιος, δημοτικός σύμβουλος, ιδιωτικός υπάλληλος, δημοσιογράφος.
Δ.Ε. Βουφράδος:
-Κοντοθανάσης Σπυρίδων του Σταύρου, πρώην δήμαρχος Βουφράδος, πρώην αντιδήμαρχος Δ. Μεσσήνης, συνταξιούχος μηχανικός.
Δ.Ε. Ιθώμης:
-Φειδά –Λίβα Ελένη του Αθανασίου, συνταξιούχος υπουργείου Παιδείας.
Δ.Ε. Πεταλιδίου:
-Μοσχοβίτη Λαμπρινή του Αθανασίου, αγρότισσα.
-Γριβέα Ευφροσύνη του Σταύρου, αγρότισσα.
Δ.Ε. Τρικόρφου:
-Πατσιώτης Ηλίας του Ιωάννη, πρώην πρόεδρος κοινότητας Τρικόρφου, πρώην πρόεδρος Δ.Σ. Μεσσήνης, συνταξιούχος.
Δ.Ε. Μεσσήνης:
-Βλαχοδημητρόπουλος Αναστάσιος του Παναγιώτη, πρώην αντιδήμαρχος Δ. Μεσσήνης, δημοτικός σύμβουλος, ελεύθερος επαγγελματίας.
-Δουρούμης Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου, οικονομολόγος, πρώην υποδιευθυντής ΣΔΟΕ-ΔΟΥ Καλαμάτας, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεσσήνης.
-Χριστοφιλόπουλος Νικόλαος του Δημητρίου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας, ελεύθερος επαγγελματίας.

Οι 31 υποψήφιοι του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» που είχαν ανακοινωθεί στις 13 Φεβρουαρίου είναι οι εξής:
Δ.Ε. Αίπειας:
·         Μαλιώτης Κωνσταντίνος του Πέτρου, ελεύθερος επαγγελματίας.
·         Σαραντάκη Βασιλεία του Σταύρου, οικιακά.
·         Φύκιρης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, ελεύθερος επαγγελματίας.

Δ.Ε. Ανδρούσας:
·         Μπατάλια Αθανασία του Αναστασίου, συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος.
·         Χριστοφιλόπουλος Λεωνίδας του Ευαγγέλου, αγρότης.

Δ.Ε. Βουφράδος:
·         Μαρκοπούλου Μαρία του Βασιλείου, λογίστρια, ασφαλιστικός πράκτορας.

Δ.Ε. Ιθώμης:
·         Αθανασακόπουλος Δημήτρης του Γεράσιμου, οικονομολόγος.
·         Δαβίλλας Γεώργιος του Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος,  πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
·         Ηλιόπουλος Αναστάσιος του  Νικολάου, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, Αστυνομικός Διευθυντής εν αποστρατεία.

Δ.Ε. Πεταλιδίου:
·         Γαλιάτσος Δημήτριος του Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης.
·         Γιαννόπουλος Παναγιώτης του Σταύρου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, ελεύθερος επαγγελματίας.
·         Παρασκευόπουλος Γεώργιος του Θεοδώρου, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος.
·         Στεφάνου Κατερίνα του Ιωάννη, πτυχιούχος Αισθητικής, ιδιωτική υπάλληλος.
·         Στραβόλαιμος Γεώργιος του Γρηγορίου, ιατρός,  πρώην δήμαρχος Δήμου Πεταλιδίου,  πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, πρώην  νομαρχιακός σύμβουλος.
·         Χριστόπουλος Κωνσταντίνος του Χρήστου, ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκιναίων.

Δ.Ε. Τρικόρφου:
Αλοίμονου Γεωργία του Δημητρίου, εργοδηγός.

Δ.Ε. Μεσσήνης:
·         Ανεστοπούλου Γεωργία του Σταύρου, ιδιωτική υπάλληλος.
·         Γεωργακλής Βασίλειος του Θεοδώρου, υπάλληλος Πυροσβεστικού Σώματος.
·         Δημάκη-Πετρουλάκη Λαμπρινή του Δημητρίου, πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Μεσσήνης και Περιχώρων.
·         Δημητρακόπουλος Αντώνης του Φωτίου, συνταξιούχος τραπεζικός,  πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης.
·         Δημητρόπουλος Γεώργιος του Φωτίου, νέος αγρότης, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοτράφου.
·         Δουρούμης Νικόλαος του Δήμου,  πρώην πρόεδρος ΔΕΥΑΜ, επιχειρηματίας.
·         Καλοφωλιάς Δημήτριος του Γεωργίου, διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός, υπάλληλος ΔΕΗ.
·         Κόκκαλη Γεωργία του Αθανασίου, ιδιωτική υπάλληλος.
·         Μπαρμπίτσα Έλενα του Πέτρου, οικονομολόγος, ιδιωτική υπάλληλος.
·         Μπούτση-Γιαννίκου Ρούλα του Νικολάου, πτυχιούχος Νοσηλευτικής.
·         Ξυνός Παναγιώτης του Θεοδώρου, αγρότης, επιχειρηματίας.
·         Παναγιωτόπουλος Φάνης του Αποστόλου, ασφαλιστικός πράκτορας.
·         Ρούτσης Κωνσταντίνος του Ιωάννη, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, μαθηματικός.
·         Τάπαρης Κωνσταντίνος του Ηλία, υπάλληλος Δασικής Υπηρεσίας.
·         Τσέλιου-Moυρούφα Ελένη, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, δικηγόρος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου