28.3.19

Άσκηση “Ηνίοχος 2019” στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας

Την  1η Απριλίου ξεκινάει στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η Διακλαδική Πολυεθνική Άσκηση «Ηνίοχος 2019», με τη συμμετοχή ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλίας: και Κύπρου και θα διαρκέσει 12 ημέρες.
Στην άσκηση θα συμμετέχει με προσωπικό και Μέσα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων η χώρα μας. Επίσης, σύμμαχες χώρες θα λάβουν μέρος με αεροπορικό δυναμικό όπως F-16, Tornado, F-35, M-2000 και Α/Φ εναέριου ανεφοδιασμού. Αποτελεί, δε, την μεγαλύτερη άσκηση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που φιλοδοξεί να μετατραπεί στη μεγαλύτερη αεροπορική ασκηση στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο!
Από το Γραφείο του Διοικητή του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής εξεδόθη ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται ότι κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 01 Απριλίου έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, θα διενεργηθεί στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας η Πολυεθνική Άσκηση “Ηνίοχος 2019”.
Στην άσκηση θα συμμετάσχει η χώρα μας με προσωπικό και μέσα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και σύμμαχες χώρες με αεροπορικό δυναμικό.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τύπου του κ. Διοικητή, οραματικός στόχος της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας είναι η άσκηση αυτή να καταστεί η ανταγωνιστικότερη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς, επίσης, και η ανάδειξη της Αεροπορικής Βάσης της Ανδραβίδας, όπως και η προβολή των Ιστορικών και Αρχαιολογικών πόρων της περιοχής μας.
Η Π. Α. ευχαριστεί εκ των προτέρων τους φορείς και την κοινωνία του Νομού μας για την συνδρομή και την κατανόησή τους, παράγοντες που θα συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης.
Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η φιλοφρονητική εκδήλωση – δραστηριότητα Media – DV Day, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας την Παρασκευή, 05 Απριλίου.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου