28.3.19

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Αρχίζει νωρίς η "εβδομάδα των παθών " για τον Ηλία Κανάκη

Εκδικάζεται στις 3 Απριλίου 2019 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας  μήνυση του Δήμου Πύλου Νέστορος και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη κατά του επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας και υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Πύλου-Νέστορος Ηλία Κανάκη.
Κατά του τελευταίου ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας έχει απαγγείλει κατηγορίες για  συνολικά 4 ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα για: 

1) Ψευδή καταμήνυση 
2) Συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση   
3) Ψευδορκία μάρτυρα και 
4)Υπεξαγωγή εγγράφων. 

Η υπόθεση αφορά παραγγελία βιβλίων από τον Δήμο Πύλου- Νέστορος για τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου, για την οποία ο Ηλίας Κανάκης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τις Εισαγγελικές Αρχές και είχε προβεί σε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά κρίθηκε όμως από τον Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας ως ουσία αβάσιμη και τέθηκε στο Αρχείο, κατά δε του μηνυτή Ηλία Κανάκη απαγγέλθηκε κατηγορία για ψευδορκία μάρτυρα, διότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατέθεσε εν γνώση του ψέματα στη ανωτέρω μηνυτήρια αναφορά του.
Αντίθετα, η μήνυση την οποία κατέθεσε ο Δήμος Πύλου- Νέστορος και ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης κατά του Ηλία Κανάκη κρίθηκε βάσιμη και εισάγεται στο ακροατήριο για να εκδικαστεί κατά την παραπάνω ημερομηνία. 
Στην εν λόγω υπόθεση αναμένεται μάλιστα να παραστούν ως πολιτικοί ενάγοντες τόσο ο Δήμος Πύλου- Νέστορος όσο και ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης προσωπικά. 

Επισημαίνεται, επίσης, ότι στις 2 Απριλίου εκδικάζεται, μετά από αναβολή, και δεύτερη μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Πύλου- Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη κατά του Ηλία Κανάκη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση που αφορά πάλι δημοσιεύματα του τελευταίου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου