30.3.19

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι, ταρακούνησε την Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Κορινθιακό Κόλπο στις 12:46 μ.μ., σε θαλάσσια περιοχή 51 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας, ανοιχτά του Κόλπου των Αγίων Πάντων, 8 χιλιόμετρα νότια του Γαλαξιδίου και 130 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Η διάρκεια της δόνησης χαρακτηρίζεται ως μεγάλη, σχεδόν 10 δευτερόλεπτα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε μεγάλη ακτίνα, στην Αττική, στην Πάτρα, στην Κόρινθο, στη Λιβαδειά, στη Θήβα και σε άλλες περιοχές.
 Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα, αλλά και σε Αχαία, Λάρισα, Θήβα, και Βόλο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, πάντως οι κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και με τις κατά τόπους αρχές, και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
"Μεγάλη σεισμική δόνηση έντασης περίπου 5,1 με 5,7 σημειώθηκε πριν από λίγο με επίκεντρο το Γαλαξίδι" είπε στο enikos.gr o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα.
Σύμφωνα τα όσα αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ισχύ 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι  «δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ώστε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι». Όπως σημείωσε το επίκεντρο είναι στη θάλασσα, χωρίς ακόμη να υπάρχει εικόνα για ζημιές. Το φαινόμενο είναι ακόμη υπό παρακολούθηση.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:46, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 16 χλμ. νότιο δυτικά της Ιτέας.
Το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε το μέγεθος του σε 5,2 Ρίχτερ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου