29.3.19

Αλέξης ο υπερτιμημένος

Γιατί ο Αλέξης να κάνει εκλογές; Αν χάνει στις δημοσκοπήσεις, που ένας Αλέξης δεν χάνει, άντε να χάνει το πολύ με 3 μονάδες. 
Την αντιστροφή την έχει στο τσεπάκι του. 
Γιατί να βάλει τον λαό σε κόπο; 
Αρκεί ένα δημοψήφισμα με τα εξής ερωτήματα: 
Α) Να παραταθεί η θητεία του πρωθυπουργού για άλλα 4 χρόνια. 
Β) Να μην φύγει από πρωθυπουργός ο Αλέξης.
Αν ήταν στο χέρι του Αλέξη Τσίπρα δεν θα έκανε εκλογές κι αν δεν ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα θα ήταν ήδη Βενεζουέλα. Ευτυχώς για τη χώρα, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι στην ΕΕ και δυστυχώς για τον Αλέξη είναι υποχρεωμένος να κάνει κάποια στιγμή εκλογές. Αργά ή γρήγορα. Θα τις κάνει τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο; Μπορεί και τον Δεκέμβριο! Αλλά κάποια στιγμή θα τις κάνει. Από αυτό δεν μπορεί να ξεφύγει.
Το πραγματικό πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι
έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
Όταν κάποιος βρίσκεται στη δύσκολη θέση που αντικειμενικά βρίσκεται σήμερα ο κ. Τσίπρας και πιστεύει ότι μπορεί να ανακόψει την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αυτοδυναμία με επιλογές τύπου Τσιτουρίδη και Κόκκαλη, θα πρέπει να  έχει σοβαρό πρόβλημα. Και όταν κάποιος αδυνατεί να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει γύρω του, τότε είναι επιρρεπής στο επόμενο λάθος, το οποίο και μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο.
Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη με το «Μακεδονικό». Δεν μπόρεσε να αντιληφθεί πόσο κακή επιλογή ήταν η Δημοκρατία του Ίλιντεν και κατά τον ίδιο τρόπο δεν έχει ακόμη κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργήσει με την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας. Θα το αντιληφθεί στις εκλογές, αλλά αυτό δεν μειώνει τη ζημιά που έχει γίνει στη χώρα. Τώρα μαθαίνουμε ότι επεξεργάζονται λύσεις τύπου Πρεσπών και για τα ελληνοτουρκικά.  
Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει επικίνδυνος επειδή φαίνεται να ζει σε ένα άλλο σύμπαν. Σε εκείνο το σύμπαν η Ελλάδα έχει χαρούμενους πολίτες, με μια Οικονομία που θυμίζει τις ασιατικές τίγρεις και κινδυνεύει από τους …  νεοφιλελεύθερους. Στο σύμπαν του κ. Τσίπρα ο ίδιος είναι ένας λαοπρόβλητος ηγέτης που η ιστορία θα τον ανταμείψει για τις τολμηρές πολιτικές του πρωτοβουλίες.
Δεν θα μας προξενούσε εντύπωση αν χρησιμοποιούσε ένα οποιοδήποτε πρόσχημα για να αποφύγει την … περιττή (όπως πιθανότατα πιστεύει) έκθεσή του στη λαϊκή ετυμηγορία. Γι αυτό και μας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία διάφορες δηλώσεις που προβλέπουν θερμά επεισόδια στο Αιγαίο και προφυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων. Είναι φανερό ότι έχουν ξεφύγει.
Για τις προαναγγελίες δικαστικών διώξεων να μην κάνουμε συζήτηση. Ούτε στην χώρα του Όρμπαν! Αλλά για τις «προβλέψεις» για θερμό επεισόδιο έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ιδιαίτερα υποψιασμένοι. Να θυμηθούμε τις αντίστοιχες «προβλέψεις» του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, οι οποίες προηγήθηκαν απ αυτές της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Δεν ξέρουμε τι έχουν στο κεφάλι τους. Αν πιστεύουν ότι επιτελούν θεία αποστολή ή αν έχουν βαλθεί να αποδείξουν την «αλήθεια» των συνθημάτων που έγραφαν ως πιτσιρικάδες στους τοίχους, ότι το Αιγαίο δεν έχει σύνορα και ανήκει στα ψάρια του. Δεν ξέρουμε αν κάποιοι από δαύτους σκέφτονται αν υπάρχει τρόπος για να παρατείνουν με κάποιον τρόπο την παραμονή τους στην εξουσία. 
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν θα φύγουν με καλό τρόπο. 
Όπως ακριβώς συνέβη με όσους άλλους είχαν χάσει στο παρελθόν την επαφή τους με την πραγματικότητα. 
Αν και θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν έχει υπάρξει άλλη ανάλογη περίπτωση. 
Ο Αλέξης Τσίπρας τους έχει ξεπεράσει όλους. 
Ας ελπίσουμε μόνο να μην τραυματιστεί άλλο η Δημοκρατία και η χώρα…

  Θανάσης Μαυρίδης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου