25.6.19

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 Του Μιχάλη Σούμπλη 

Ο κ. Γούνκερ πρόσφατα  σε ομιλία του, σε φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Πορτογαλία, γύρισε πίσω το χρόνο και αναφέρθηκε στον Οκτώβριο του 2009.
Παραδέχτηκε ότι η τότε Ελληνική κυβέρνηση παραποιούσε τα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους για χρόνια. Τα Greek Statistics έδιναν το έλλειμμα 3,7%, ενώ είχε ξεπεράσει το 15%.
Αυτό πυροδότησε κατά τον κ. Γιούνκερ έλλειμμα εμπιστοσύνης και αβεβαιότητας σε όλα τα επίπεδα. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες αντιθέσεις και παραλογισμούς της νομισματικής ένωσης.
Ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε πως η κυβέρνηση Καραμανλή παραποίησε τα στοιχεία της οικονομίας την περίοδο 2004-2009 που έδειχναν τον εκτροχιασμό της και οδήγησαν τη χώρα  στο μνημόνιο.
Αποκάλυψε την αλήθεια που τόσο ο Καραμανλής όσο και ο Τσίπρας επιχείρησαν να κρύψουν έως και σήμερα και αυτό είναι το μυστικό που τους ενώνει.
Ο κ. Γιούνκερ όμως ξέχασε να αναφέρει ότι όλο αυτό συνέβη σε αγαστή συνεργασία με την Κομισιόν του Μπαρόζο. Θα μπορούσαμε να του θυμίσουμε κιόλας τις διώξεις που υπέστη ο κ. Γεωργίου όλα αυτά τα χρόνια από αυτήν την απίθανη συνομωσία, παρότι αυτή είχε καταρρεύσει. Επρόκειτο για μια πρωτοφανή συναλλαγή προκειμένου να αθωωθεί η πενταετία  Καραμανλή και να τα ρίξουν όλα στην μετέπειτα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.  Ύστερα από τόσα χρόνια έρχεται ο κ. Γιούνκερ για να πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι η χωρίς σύνεση πενταετία Καραμανλή έφερε το μνημόνιο. Για τα άλλα ευθύνονται άλλοι( Σαμαράς-Τσίπρας).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου