" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

3.8.19

Βρετανίδα blogger: Με συνέλαβαν στο Μουσείο της Ακρόπολης επειδή φορούσα αυτό

Με ανάρτησή της στο twitter, η Adebola Sowemimo υποστήριξε πως μόλις με συνέλαβε η ελληνική αστυνομία με βάση ψευδή κατηγορία. Με έχουν θέσει υπό κράτηση. Αυτό είναι ρατσισμός στα καλύτερά του. Σε δεύτερο tweet, ισχυρίστηκε ότι την έδιωξαν από το Μουσείο της Ακρόπολης γιατί το φόρεμα που φορούσε θεωρήθηκε ανάρμοστο.
«Πήγα στην Ακρόπολη στην Αθήνα σήμερα και με έδιωξαν από το Μουσείο γιατί φορούσα ακατάλληλο φόρεμα» έγραψε η Βρετανή travel blogger και ανέβασε φωτογραφία της από την Ακρόπολη και το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ανέβασε η ίδια, πρόκειται για ένα λευκό μακρύ φόρεμα. Σχεδόν διαφανές και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό στο στήθος.
Η Βρετανή travel blogger, σε μια σειρά από tweets, είπε πως η αστυνομία κλήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης και τη συνέλαβε γιατί την κατηγόρησαν, ψευδώς όπως λέει, πως σήκωνε το φουστάνι της και έδειχνε το σώμα της σε κοινή θέα. «Δεν έχω ιδέα γιατί με κατηγόρησαν ψευδώς για κάτι που δεν έκανα. Με ρεζίλεψε η αστυνομία. Με προκάλεσε η αστυνομία και η κατάσταση με τραυμάτισε ψυχικά».
Ισχυρίστηκε επίσης ότι την πέταξαν έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης ενώ της φώναζαν στα ελληνικά και την έσπρωχναν!
Σύμφωνα πάντα με όσα κατήγγειλε η Βρετανή blogger, η σύλληψή της έγινε χωρίς την παρουσία μεταφραστή και ήταν τυχερή, όπως έγραψε, που ήταν μαζί της φιλικό της πρόσωπο, το οποίο και της μετέφραζε.
Περιγράφοντας μάλιστα την κατάσταση στο κρατητήριο, έγραψε σε άλλο tweet πως ενώ ήταν υπό κράτηση για πέντε ώρες, ζήτησε να πάει τουαλέτα και δεν είχε ούτε φως ούτε χαρτί υγείας! Τελικά, η Βρετανή blogger αφέθηκε ελεύθερη.
Οι αναρτήσεις προκάλεσαν πλήθος σχολίων, με πολλούς να της τονίζουν πως το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει για να επισκεφτεί τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης, δεν ήταν ιδανικό για την περίσταση. Απαντώντας, εκείνη αναρωτήθηκε γιατί την άφησαν να μπει στο Μουσείο της Ακρόπολης και πλήρωσε εισιτήριο και επέμεινε ότι το θέμα έχει να κάνει με τον ρατσισμό γιατί «υπήρχαν άνθρωποι με λιγότερα ρούχα από εμένα».
«Έχω ταξιδέψει σε άλλες χώρες και φορούσα παρόμοια ρούχα και ήμουν απόλυτα εντάξει», ήταν μια από τις απαντήσεις της σε όσους της τόνισαν πως το φόρεμα δεν ήταν αυτό που έπρεπε για την περίσταση.
Σε άλλη, έγραψε: «Αρκετοί έχουν να πουν πολλά για το φόρεμά μου. Ιστορικά οι Ελληνίδες θεές δεν φορούσαν τίποτα. Είναι ρατσιστικό θέμα και μην μου λέτε ότι έπρεπε να συλληφθώ και να πάω στο δικαστήριο για ένα φόρεμα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου