2.8.19

Nέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών έως το Σάββατο

Η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική στην περιοχή της Ελλάδας έχει ως αποτέλεσμα να επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως αύριο Σάββατο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Οι θερμότερες ημέρες αναμένεται να είναι σήμερα Παρασκευή και κυρίως αύριο Σάββατο, 2 και 3 Αυγούστου, όταν οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 έως 42 βαθμούς Κελσίου. Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής θα φτάσουν τους 39 έως 40 βαθμούς στη Θεσσαλία και στη Νότια Κρήτη, ενώ το Σάββατο στην Κεντρική Ελλάδα το θερμόμετρο θα ανέβει στους 41-42 βαθμούς.
Όμως, σύμφωνα με την πρόγνωση του ΕΑΑ-meteo, το κύμα ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται η ενίσχυση των βορείων ανέμων, που θα ενταθούν την Κυριακή, με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες του Σαββάτου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου