19.9.19

Γιορτάζει η Μεσσήνη - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ξεκινούν από σήμερα οι θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις του φημισμένου πανηγυριού της Μεσσήνης το οποίο θα διαρκέσει (όπως κάθε χρόνο) μέχρι το τέλος  του μήνα.
Στην Μονή Βουλκάνου το απόγευμα θα ψαλεί εσπερινός και θα ακολουθήσει  περίπου 1 το πρωί η πεζή κάθοδος της θαυματουργού ιεράς εικόνας μέχρι τη Μεσσήνη, συνοδεία πιστών προσκυνητών. 
Το πρωί της Παρασκευής - περίπου 10.30 - η επίσημη υποδοχή της θα γίνει με τιμές στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και θα ακολουθήσει η λιτάνευση στις κεντρικές οδούς της πόλης (μέχρι και το Μετόχι της Ιεράς Μονής) και την εναπόθεσή της εικόνας στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα.
Στην τελετή υποδοχής και της λιτανείας θα παραστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συνοδεία του κλήρου, εκπροσώπων της Πολιτείας, τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου.
** Λευκή Νύχτα. Το βράδυ του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η «Λευκή Νύχτα» με το σύνθημα «Πάμε Μεσσήνη», που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο, το Δήμο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 8.το βράδυ με προσφορές και εκπλήξεις στο καταναλωτικό κοινό. Ταυτόχρονα όσο διαρκούν οι αγορές σε πολλά σημεία της πόλης έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με μουσική και χορούς.
** Περισσότεροι εκθέτες: Το δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης έχει εγκρίνει αύξηση των θέσεων στην Εμποροπανηγυρη. Συνολικά θα υπάρχουν 156 συμμετοχές εμπόρων και 7 θέσεις στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης για την «έκθεση» αγροτικών μηχανημάτων, αλλά και την προβολή του Αθλητικού Ομίλου της πόλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου