20.9.19

Καρκινοπαθείς έμαθαν τηλεφωνικώς ότι σταματούν οι θεραπείες τους

Σταμάτησαν από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου οι θεραπείες που αφορούν καρκινοπαθείς στο Αττικό. 

Η ζωή δεκάδων ασθενών κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή ενώ η αγωνία των δικών τους ανθρώπους κορυφώνεται μιας και άγνωστο παραμένει το ποτέ θα ξεκινήσουν και πάλι οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μιλώντας αποκλειστικά στο newsbeast.gr, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και γιατρός στη μονάδα εντατικής θεραπείας κ. Μιχάλης Ρίζος, οι ασθενείς ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την αιφνίδια αναβολής των θεραπειών τους ενώ οι εργαζόμενοι το έμαθαν από τους ασθενείς!

«Το πρόβλημα προέκυψε εντελώς αιφνιδιαστικά και ξαφνικά, εμείς το μάθαμε δηλαδή μέσω ασθενών, οι οποίοι μας κατήγγειλαν το γεγονός. Από εχθές το πρωί τους παίρνουν τηλέφωνο από την διοίκηση του νοσοκομείου και τους λένε ότι οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες και ανοσοθεραπείες της χθεσινής μέρας και της σημερινής αναβάλλονται και δεν τους λένε το πότε θα γίνουν. Δηλαδή είναι μια αναβολή επ' αόριστον. Αφορά μερικές δεκάδες ασθενείς, περίπου το 25% όσον είναι συνολικά στο πρόγραμμα στο Αττικό.

Το θέμα πήγε στον ιατρικό σύλλογο. Στην διοίκηση που πήγαμε πράγματι υπάρχει μεγάλη έλλειψη φαρμάκων όχι γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα αλλά γιατί δεν τα προμηθεύει η προμηθεύτρια εταιρία λόγω έλλειψης χρημάτων.

Αυτό έχει ξανά συμβεί στο παρελθόν, όχι σε τέτοια ένταση, αλλά όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Και γιατρός να μην είναι κάποιος καταλαβαίνει, ότι το πρόγραμμα της χημειοθεραπείας ενός ογκολογικού νοσοκομείου δεν είναι απλό πράγμα. Μια καθυστέρηση έστω και ολιγοήμερη μπορεί να υποτροπιάσει την νόσο η να μην είναι αποτελεσματική η αγωγή. Είναι σε κρίσιμη φάση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου