21.9.19

ΦΩΤΟ & VIDEO - Πανικός στην Αλβανία από τους δύο σεισμούς

«Ταρακουνήθηκαν» Δυρράχιο, Τίρανα , Ελμπασάν και άλλες πόλεις της Αλβανίας, από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις 5,8 και 5,0 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα balkanweb.com, οι πολίτες πανικοβλήθηκαν και πολλοί από αυτούς έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης της χώρα, η σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών είναι η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλά σπίτια υπέστησαν υλικές ζημιές ενώ υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
Επίσης, το global355 αναφέρει πως υπέστη ζημιές κτίριο του 1930 στο οποίο στεγάζεται το τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστήμιου των Τιράνων.

Τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίστηκαν ενώ 12 σπίτια κατέρρευσαν, ως απόρροια του ισχυρού σεισμού των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αλβανία.
Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Χελμές, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Τίρανα.
Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ αρκετές είναι οι ζημιές σε προσόψεις κτισμάτων και πολυκατοικιών.
Από τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 40 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, έχουν προκληθεί βλάβες στο ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.
Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.04 (ώρα Ελλάδος). Έντεκα λεπτά αργότερα ακολούθησε και ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στο νησί της Κέρκυρας, όπου οι πυροσβεστικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους για τυχόν ζημιές σε παλαιές κατοικίες.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 20 - 30 ετών στη γειτονική χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα,, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος είχε αναχωρήσει για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις ΗΠΑ, αναμένεται να επιστρέψει άμεσα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου