21.9.19

ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ! Παραδοσιακή μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ
850 ml. λευκό μούστο
130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 

Για το γαρνίρισμα:
Κανέλα τριμμένη
Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη 
Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα) 
Σουσάμι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το μούστο, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.

2Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.

3Όταν αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια.

4Αφήνουμε τη μουσταλευριά να κρυώσει καλά.

5Τέλος, προσθέτουμε το γαρνίρισμα και σερβίρουμε.




Giorgostsoulis.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου