3.10.19

ΤΡΙΠΟΛΗ - Ένταση, καυγάδες και αποχωρήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο!

Σε μεθεπόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα της αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου στο χωριό Κώμη Αρκαδίας. ‘
Ένα θέμα που μέχρι να ψηφιστεί, συζητήθηκε και προκάλεσε συγκρούσεις μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και εν τέλει την αποχώρηση της παράταξης Τατούλη.
Αρχικά, ο κ. Πέτρος Τατούλης, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης την αποκατάσταση αγροτικού δρόμου Κώμης «που είναι ένας πολύ σημαντικός δρόμος.
Έχουμε βρει και εγκρίνει 120.000 εύρω για την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου, αλλά αν δεν γίνουν οι συμπληρωματικές λειτουργίες της αποκατάστασης, ο δρόμος θα καταρρεύσει και θα αποκοπούν όλα τα ποιμνιοστάσια της περιοχής.
Το θέμα επείγει και λόγω των καιρικών συνθηκών μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε ότι έχει ενημερωθεί από τον Πρόεδρο και τους κατοίκους της κοινότητας και συμφωνήσαμε ότι στο επόμενο 10ήμερο θα επισκεφθούμε την περιοχή.
Δεν έχω διαθέσιμη μελέτη αποκατάστασης του δρόμου, αλλά την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καταλήξει στη λύση».
Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «είναι στις αρμοδιότητες των δήμων το αγροτικό δίκτυο και πρέπει να το φροντίζουν.
Μιλάμε για μια περιφέρεια με διαλυμένο επαρχιακό δίκτυο, πρέπει να φτιάξουμε αγροτικούς δρόμους και δεν ξέρω αν υπάρχουν τα χρήματα για όλα αυτά.
Παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον νέο Δήμαρχο Τρίπολης και είμαι βέβαιος ότι θα ενσκήψει πάνω από τα προβλήματα. Εμείς δεν θέλουμε να παίζουμε το ρόλο του υπερδημάρχου και να ψηφοθηρούμε κιόλας».
Ο Νίκος Γόντικας είπε ότι «το θέμα είναι πολύ σοβαρό, είναι νέοι τσοπάνηδες και έχουν αποκοπεί από τα μαντριά τους.
Οι κάτοικοι είχαν ‘ρθει εδώ και είπε ο κ. Τατούλης ότι θα πάει και τι έγινε, το αποκατέστησε; Δίναμε λεφτά για εκδηλώσεις για κάθε είδους ζαρζαβατικό και δεν τα δώσαμε για το δρόμο.
Προτείνω να έρθει θέμα με εισήγηση ολοκληρωμένη από την υπηρεσία να βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα. Ο λαϊκισμός έχει τα όρια του».
Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας είπε ότι «έγινε η επίσκεψη από την επόμενη ημέρα και οι τεχνικές υπηρεσίες είπαν ότι το έργο μπορεί να γίνει με 120.000 ευρώ. Έγινε άμεσα προσωρινή αποκατάσταση και σε συνεργασία με το δήμο.
Ο Δήμος είναι ενημέρος, έχουμε κάνει προγραμματική σύμβαση με τον δήμο για το έργο αυτό.»
Η ΚΟΝΤΡΑ ΝΙΚΑ – ΤΑΤΟΥΛΗ
Μετά από έναν πολύ έντονο διάλογο με εκταέρωθεν βολές ανάμεσα στον νυν και τον πρώην Περιφερειάρχη, ο κ. Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση καταλογίζοντας στον κ. Παναγιώτη Νίκα «φασιστική πρακτική».
Είχε προηγηθεί από την πλευρά του κ. Νίκα η επίθεση προς τον προκάτοχό του αναφέροντας:
«Σε ξέβρασε το κεντρικό πολιτικό σύστημα και ήρθε και ήσουν επιζήμιος ειδικά για την Αρκαδία. Χόρευες εννέα χρόνια, τέλος εδώ.
Όσες φορές με αντιμετωπίσεις θα χάσεις.» Όλα ξεκίνησαν από τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης για τους αγροτικούς δρόμους στο χωριό Κώμη της Αρκαδίας, που κουβέντα στην κουβέντα οδήγησε σε μεγάλη ένταση το περιφερειακό συμβούλιο με αποκορύφωνα τον καυγά Νίκα – Τατούλη και την αποχώρηση του τέως περιφερειάρχη.
Εν τέλει, εγκρίθηκε η πρόταση Γόντικα να έρθει σε μεθεπόμενη περιφερειακό συμβούλιο. Συμφώνησαν οι παρατάξεις Νίκα και Δέδε, Πετράκου, Τζεμπετζή, Μπουντρούκα και Γόντικα.
Ναι ψήφισε η παράταξη Τατούλη, λευκό ψήφισαν η Ανταρσύα και η Λυμπεροπούλου των Οικολόγων.
Στη συζήτηση ήταν παρόντες και αρκετοί κάτοικοι από την Κώμη.


Πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου