4.10.19

Έλληνική δύναμη στον Περσικό

Τη συμμετοχή Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στη διεθνή δύναμη για την ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο ζήτησαν οι ΗΠΑ, παραμονή της επίσκεψης του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα με αφορμή την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας των δύο χωρών και της έναρξης του δεύτερου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου.
Το αίτημα των ΗΠΑ μετέφερε στην διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Μάρκ Εσπερ με τον Ελληνα ομόλογο του Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ.Εσπερ σε μήνυμα του στο twitter αφού ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο γιατί η Ελλάδα είναι ένα από τα λίγα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανούν πάνω απο το 2% του ετήσιου προυπολογισμού τους για την άμυνα, εν συνεχεία την προέτρεψε να συμμετάσχει στη διεθνή πρωτοβουλία για την προστασία κρίσιμων υποδομών στον Περσικό Κόλπο.
Το αίτημα για παροχή συνδρομής σε πολυεθνική ναυτική δύναμη είχε διατυπωθεί και τον περασμένο Αύγουστο και αφορούσε τη συνδρομή ελληνικής φρεγάτας ή εναέριου μέσου παρακολούθησης και παροχής πληροφοριών.
 Real.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου