5.10.19

ΒΙΝΤΕΟ - Η εφαρμογή που ξεντύνει τις γυναίκες

Mια εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας φαίνεται ότι δημιούργησε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί νευρικά δίκτυα για να αφαιρεί τα γυναικεία ρούχα από φωτογραφίες όπου εκείνες είναι κανονικά ντυμένες.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία deep fake, η οποία αποτελεί ένα είδος βίντεο που υποστηρίζεται από AI και επεξεργασία φωτογραφιών. Η εφαρμογή μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες από γυναίκες που έχουν ανέβει στα social media και να τις μετατρέψει σε πειστικά ρεαλιστικές γuμνές φωτογραφίες.
Σίγουρα θα έχεις δει διάφορα deep fake videos με λόγια και εικόνες που άνθρωποι δεν είπαν ή δεν τράβηξαν και μάλιστα πρόσφατα ένα τέτοιο βίντεο μοιράστηκε με τον κόσμο και ο Mark Zuckerberg. Στο εν λόγω βίντεο, ο δισεκατομμυριούχος παρουσιάζεται παραδέχεται ότι έχει τον έλεγχο εκατομμυρίων ανθρώπων από τους οποίους έχουν κλαπεί δεδομένα.
Τώρα η τεχνολογία χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ψεύτικων φωτογραφιών γuμνών γυναικών.
Μια ιστοσελίδα τεχνολογικού περιεχουμένου διερεύνησε την εφαρμογή και αποδείχτηκε ότι αυτή λειτουργεί μόνο με τις φωτογραφίες γυναικών και αντικαθιστά τα ρούχα τους με στή8η και aιδοία. Το αστείο είναι ότι όταν οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία ενός άντρα, του αντικατέστησε το παντελόνι με ένα aιδοίο. Όμως δεν χρειάζεται να κάποια να φοράει πολλά ρούχα στις φωτογραφίες της, αλλά ακόμα και με μαγιό, η εφαρμογή συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη της η Katelyn Bowden, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης πορνογραφικών εκβιασμών Badass, το γεγονός της ύπαρξης μια τέτοιας εφαρμογής είναι τρομακτικό, μιας και τώρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί θύμα ποpνογραφικής εκδίκησης, χωρίς ποτέ του να έχει δημοσιεύσει γuμνη του φωτογραφία. Τέλος, τόνισε ότι αυτή η τεχνολογία δεν πρέπει να είναι διαθέσιμη στο κοινό.
Από την πλευρά της, η ιστοσελίδα Deep Nude που παρέχει αυτήν την εφαρμογή, δηλώνει ότι και οι δυο εκδόσεις της, καθώς διατίθεται σε ελεύθερη και premium, διαθέτουν υδατογραφήματα που καλύπτουν το πρόσωπο, δηλώνοντας ότι είναι ψεύτικες, ενώ οι προγραμματιστές της εργάζονται πάνω στην δημιουργία μιας αρσενικής έκδοσης της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου