23.4.20

Η Ελλάδα θα παράγει 9 εκατ. μάσκες

Μέσα στο επόμενο σύντομο διάστημα θα ξεκινήσει στην Λάρισα η παραγωγή μασκών για τον κοροναϊό. 
Με παρέμβαση των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την παραλαβή μηχανημάτων, από την Κίνα, προκειμένου να υπάρξει παραγωγή υγειονομικών μασκών ασφαλείας από μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών για τον κοροναϊό στην Ελλάδα ενώ υπογράμμισε ότι η παραγωγή αναμένεται να φτάσει μέχρι και εννέα εκατομμύρια μάσκες το μήνα.
Σε Λάρισα και Θράκη τα εργοστάσια
Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης οι μονάδες παραγωγής βρίσκονται στη Λάρισα και στη Θράκη. «Κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη. Δεν καλύπτεται το σύνολο της ζήτησης αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να υπάρχει σχετική επάρκεια», όπως σημείωσε ο υπουργός.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποθεμάτων ήταν, μέχρι χθες, καταγεγραμμένα 11 εκατομμύρια μάσκες, άρα, όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια από μάσκες στη χώρα. Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με την μελλοντική επάρκεια, τόνισε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα το επόμενο διάστημα που θα σταματήσει η καραντίνα και θα χρειαζόμαστε περισσότερες μάσκες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου