23.4.20

Οργανωμένη η σπείρα ναρκωτικών, που "πιάστηκε"

Πέντε άτομα (τόσα συνελήφθησαν) διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Την «παρέα» - εξάρθρωσαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας - μετά από αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών για την δράση των μελών της.
Εκτός των πέντε (από 45 έως 67 ετών) για την ίδια υπόθεση κατηγορείται κι ένας 53χρονος που βρίσκεται ήδη στη φυλακή, για παρόμοια αδικήματα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε κατά την διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε περιοχές της Κορινθίας και της Λακωνίας. Σε έρευνες που έγινα παρουσία δικαστικών, σε σπίτια, αυλές, αποθήκες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, 4 κιλά κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, τρεις ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας, 40 ναρκωτικά δισκία, πιστόλι με γεμιστήρα, 14 φυσίγγια κ.α.
Με άλλα λόγια: Κύριοι. Επαγγελματίες. Με τις αποθήκες τους, με τις ζυγαριές τους, με τα χαπάκια τους και το πιστολάκι για να ξορκίσουν το κακό αν κάνει «μπάσιμο» η αστυνομία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόλαβαν να τα χρησιμοποιήσουν. 
Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας δρούσαν από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Λακωνίας. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, τέσσερα κιλά κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, τρεις ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας, 40 ναρκωτικά δισκία, πιστόλι με γεμιστήρα, 14 φυσίγγια κ.α.
Οι συλληφθέντες, θα πάρουν το δρόμο προς τους αρμόδιους εισαγγελείς Πρωτοδικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου