25.4.20

Πόσο κάτω θα φτάσει η τιμή καυσίμων;

Πόσο θα φθάσει η τιμή της βενζίνης την άλλη εβδομάδα;
Δεκάδες διαχειριστές πολυκατοικιών σπεύδουν να αγοράσουν αυτή την εποχή πετρέλαιο για τα καλοριφέρ. Δεν θα τα χρειαστούν φέτος. Αλλά με τέτοια τιμή δεν πρόκειται να βρεθεί πάλι. Οι εταιρίες πετρελαιοειδών τρέχουν και δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν λεβητοστάσια. Εξ αιτίας της ζήτησης αναγκάστηκε ο υπουργός κ. Σταϊκούρας να δηλώσει ότι «Παρατείνεται και μετά την Δευτέρα 27 Απριλίου η καταληκτική ημερομηνία πώλησης οικιακού πετρελαίου», ώστε να προλάβουν κι άλλοι να γλυτώσουν κάπου 100, 200 ίσως και παραπάνω (ανάλογα) ευρώ.
Η ιστορική κατάρρευση που καταγράφεται στο αμερικανικό πετρέλαιο δεν θα επηρεάσει αισθητά την ελληνική αγορά καυσίμων επειδή οι εγχώριες τιμές εξαρτώνται από την πορεία του μπρεντ, που είναι μεν πτωτική, αλλά σε κάθε περίπτωση πιο διαχειρίσιμη.
Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του μπρεντ έκανε την Τρίτη βουτιά της τάξεως του 28% και διαμορφώθηκε στα 18,31 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002, με τις απώλειες να έχουν περιοριστεί, ωστόσο, ελαφρώς, στο 20%. Με αυτά τα δεδομένα, οι πρατηριούχοι εκτιμούν πως από εκεί που πωλείται, ήδη, πολύ οικονομικά, σήμερα, η απλή αμόλυβδη, περί τα 1,35 ευρώ το λίτρο (μέση πανελλήνια τιμή), θα… πέσει στα 1,30 ευρώ το λίτρο εντός των επόμενων ημερών.
Χρειάζεται και προσοχή. Γιατί κάποια μέρα, κάτι απρόοπτο θα … σκάσει, και από βουτιά, θα γυρίσει σε ράλι ανόδου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου