10.4.20

Είναι παράνομη η αλλαγή πόλης;

Αναστάτωση σε χωριό του δήμου Αλμυρού Μαγνησίας. Νεαρό ζευγάρι επισκέφτηκε το πατρικό του σπίτι την περιοχή με τα παιδιά του προερχόμενο από την Καστοριά, η οποία αποτελεί μία από τις «κόκκινες» ζώνες της χώρας, καθώς εκεί έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 29 κρούσματα του κορονοϊού και καταγράφονται τουλάχιστον έξι θάνατοι. Ωστόσο, η οικογένεια δεν έχει κάποιο σύμπτωμα του φονικού ιού, ενώ στην Καστοριά βρισκόταν σε καραντίνα επί 20 μέρες καθαρά για λόγους πρόληψης. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ταχυδρόμος" η μετακίνηση κινητοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, που ενημερώθηκε από τη μέρα της άφιξης της οικογένειας (31 Μαρτίου). Μάλιστα, περιπολικό φυλά το σπίτι της σε 24ωρη βάση, καθώς σύμφωνα με τα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορονοϊού το ζευγάρι και τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα επί 14 μέρες.
Ακολουθούνται όλες οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και εκτός της Αστυνομίας και της δημοτικής αρχής είναι ενημερωμένο και το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και η αρμόδια γιατρός για σχετικά θέματα που επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ.
Όπως επισημάνθηκε σε όλους η οικογένεια είναι καλά στην υγεία της και δεν παρουσιάζει συμπτώματα του ιού. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ο ΕΟΔΥ συνέστησε να μη γίνουν τεστ για να διαπιστωθεί εάν το ζευγάρι είναι θετικό στον κορονοϊό παρά την επιμονή των κατοίκων ότι αυτό έπρεπε να γίνει.
Η οικογένεια βρίσκεται στο χωριό για προσωπικούς λόγους, οικογενειακούς και υγείας. Ο πατέρας της γυναίκας ενημέρωσε σχετικώς. Η καραντίνα των 14 ημερών επιβάλλεται καθαρά για λόγους πρόληψης. Εντούτοις, στο χωριό επικρατεί αναστάτωση από τη στιγμή που οι κάτοικοι ενημερώθηκαν την... παράνομη μετακίνηση την Πέμπτη 2 Απριλίου. Οι κάτοικοι πάντως κινητοποιήθηκαν προκειμένου να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες κάτι που θεώρησαν ότι ήταν υποχρέωσή τους. Παραμένουν αναστατωμένοι, και διερωτούνται πως μπορεί να έγινε η μετακίνηση εν μέσω της πανδημίας και της ισχύος αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου