29.12.09

Οργή και αγανάκτηση – Καταθέτουν τις πινακίδες γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη


«Χρυσό» καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες για τα τέλη κυκλοφορίας και η οργή ξεχειλίζει... Μάλιστα, πάνω από 150.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατέθεσαν πινακίδες, ενώ προσφυγή κατά του Δημοσίου κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Ινστιτούτο Καταναλωτών.
Τα -δήθεν- «πράσινα τέλη» καλούνται να πληρώσουν οι περισσότεροι Έλληνες, αφού τα καινούργια αυτοκίνητα (μετά το 2005 όπως ορίζεται) μετά βίας ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο! Απορίας άξιο είναι επίσης πως με το επιπλέον ποσό που πληρώνουν οι οδηγοί προστατεύεται το περιβάλλον...
Σε εφορίες, ΕΛΤΑ και τράπεζες σχηματίζονται ουρές από τα χαράματα, καθώς η ημερομηνία πληρωμής λήγει την Πέμπτη και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αν θα δοθεί παράταση. Στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών ακούγεται κάτι περί 10 ημερών, ωστόσο, ανακοινώσεις αναμένονται την τελευταία ημέρα τις προθεσμίας.
Καθημερινά, 100 με 150 συμπολίτες μας παραδίδουν τις πινακίδες τους μη αντέχοντας να πληρώσουν το ποσό των τελών.
Kαι σαν να μην έφταναν τα μεγάλα ποσά, κάτοικοι της Μεσσηνίας κατήγγειλαν πως στις εφορίες τους ζητούν Ε9 ώστε να αποδείξουν ότι έχουν... πάρκινγκ όπου θα παραμείνει ακινητοποιημένο το όχημα!
Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ποσό είναι αυξημένο κατά 108% σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπάρχουν και ιδιοκτήτες που καταγγέλλουν ότι τα τέλη είναι πιο ακριβά από την αξία του αυτοκινήτου τους!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου