2.1.10

Ευθύνες πέντε αστυνομικών για τον τραυματισμό Χιλιανού κρατούμενου


Ευθύνες σε βάρος πέντε αστυνομικών προκύπτουν από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία για τον τραυματισμό 30χρονου Χιλιανού κρατούμενου στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης.
Το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Νίκο Σερέτη, σχετικά με τα γεγονότα και την εμπλοκή των αστυνομικών στην υπόθεση.
Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, συνέβησαν τα εξής: Χθες το πρωί, από το αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο ο 30χρονος Χιλιανός κρατούμενος. Έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα και στα χέρια.
Το απόγευμα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, έδωσε εντολή

στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να διεξαχθεί άμεσα έρευνα για τις ενέργειες και παραλείψεις του αξιωματικού υπηρεσίας και των αστυνομικών του συγκεκριμένου τμήματος, ως προς τον χειρισμό του περιστατικού και ταυτόχρονα να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο κρατούμενος, οι ώρες ενημέρωσης του Διοικητή του τμήματος και της ιεραρχίας των προϊστάμενων υπηρεσιών, οι ενέργειες που έγιναν υπηρεσιακά και γενικά να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
Ο Χιλιανός κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης από τις 23.12.2009, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων γιατί φέρεται να επιτέθηκε σε πολίτη με σιδερένια λάμα. Στις 24.12.2009 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος όρισε ρητή δικάσιμο για τις 8.1.2010 και διέταξε την κράτησή του, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για διοικητική απέλαση λόγω του ότι δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.
Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ενώ ήταν κρατούμενος, σχηματίστηκε δικογραφία από το τμήμα Ακρόπολης σε βάρος του για απόπειρα απόδρασης, απλές σωματικές βλάβες, αντίσταση και εξύβριση. Χθες το πρωί επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για αυτές τις κατηγορίες, αλλά λόγω του τραυματισμού του διακομίστηκε αναγκαστικά στο νοσοκομείο.
Χθες τον επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρης Τασούλας, και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου