28.12.09

Πρώτο το Avatar σε εισπράξεις


Η ταινία επιστημονικής φαντασίας του Τζέημς Κάμερον "Avatar" βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου εισπράξεων του αμερικανικού κινηματογράφου.
Η τρισδιάστατη ταινία που ξεκίνησε να προβάλλεται από την προηγούμενη εβδομάδα έχει συγκεντρώσει από τις πωλήσεις εισιτηρίων στη Βόρεια Αμερική περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια.
Τη δεύτερη εβδομάδα προβολής της η ταινία συγκέντρωσε μόνο στις ΗΠΑ 75 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας σπάσει το ρεκόρ του "ανοίγματος" ταινίας για το Δεκέμβριο. Συνολικά η ταινία από τότε που άρχισε να προβάλλεται, πριν από 1ο ημέρες, έχει συγκεντρώσει 212,3 εκατομμύρια δολάρια σε ΗΠΑ και Καναδά και 467,9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
Η ανορθόδοξη ματιά στη ζωή του Σέρλοκ Χολμς από το βρετανό σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι βρίσκεται στη δεύτερη θέση με εισπράξεις που ανέρχονται σε 65,4 εκατομμύρια δολάρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ταινία κινουμένων σχεδίων " Ο Άλβιν και η Παρέα του" με εισπράξεις 50,2 εκατομμύρια δολάρια.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ταινία " Είναι Μπερδεμένο" με την Μέριλ Στριπ και τον Αλεκ Μπάλντγουιν με 22,1 εκατομμύρια δολάρια, που ξεκίνησε να προβάλλεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου