19.1.10

Ο Νομάρχης Ηλείας προσπαθεί να δείξει έργο …λαϊκίζοντας με τον Επικούρειο Απόλλωνα


Νέα κινητοποίηση στις 27 Ιανουαρίου
Στα πλαίσια της διεκδίκησης για την αλλαγή της άδικης απόφασης για την μεταφορά του Ναού του Επικούριο Απόλλωνα στον Νομό Μεσσηνίας , ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού μαζί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ολυμπίας .
Στο Υπουργείο, λόγω της απουσίας του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου, τους δέχθηκε η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού κα Χατζοπούλου.
Ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας μετέφερε στην εκπρόσωπο του Υπουργού τις απόψεις των Ηλείων και η όποια τους ανέφερε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού περιμένει απάντηση σε ερώτημα που έχει κάνει προς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους για την νομιμότητα της απόφασης του πρώην Υπουργού Πολιτισμού και ότι απάντηση αυτή αναμένεται πιθανότατα εντός της εβδομάδας...
Ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ολυμπίας , Μανώλης Δημήτρης (Πρόεδρος) ,Βλάμης Κωνσταντίνο (Αντιπρόεδρος) και Αγαθοκλής Παναγούλιας (Γενικός Γραμματέας) , οι οποίοι της κατέθεσαν και ψήφισμα της συγκέντρωσης που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθηνά , επανέλαβαν προς την εκπρόσωπο του Υπουργού Πολιτισμού ότι η θέση των Ηλείων είναι αταλάντευτη και περιμένουν άμεσα, όπως άλλωστε προεκλογικά είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ, να παρθεί πίσω η άδικη και ανιστόρητη αυτή απόφαση για την υπαγωγή του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στον Νομό Μεσσηνίας.
Ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας επίσης επικοινώνησε τηλεφωνικά και με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη, η οποία απουσίαζε και της επανέλαβε όσα είπαν με την εκπρόσωπο του Υπουργού Πολιτισμού και ότι υπάρχει απόφαση με την οποία θα προχωρήσουν οι Ηλείοι σε δυναμικές κινητοποιήσεις , με πρώτη αυτή του αποκλεισμού του Υπουργείου Πολιτισμού στις 27-01-10, όπως άλλωστε είχε ξαναγίνει προεκλογικά.
Ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας για τις ενέργειες αυτές δήλωσε τα εξής :
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας σε συνεργασία με τους εν Αθήναις Ηλείους και τους φορείς τους θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την επιτυχία του σκοπού μας, η οποία είναι να επιστρέψει ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στην μητέρα Φιγάλεια γη της Ολυμπίας και της Ηλείας».
Σε ερώτηση για το θέμα των νομικών πρωτοβουλιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας , ο Νομάρχης απάντησε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη νομική παρέμβαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας στο Συμβούλιο Επικρατείας και αναμένουμε άμεσα την οριστικοποίηση της ημερομηνίας εκδίκασης της υπόθεσης ».
Επίσης για τις πιθανές εξελίξεις ο Νομάρχης ανέφερε ότι « θα επιδιωχθεί και είναι πολύ πιθανή συνάντηση με τον Υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνο εντός της εβδομάδας και ελπίζουμε να έχουμε θετική εξέλιξη .»
Στοιχεία από το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου