22.1.10

Τα λιόζουμα στο Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας


Με ενδιαφέρον κύλησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσιας σχετικά με το έγγραφο των Eπαγγελματιών και ερασιτενών αλιέων για τα λιόζουμα στα ποτάμια όπου ο κ. Σμέρδης ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις προτάσεις που αφορούν την επίλυση του προβλήματος και τόνισε ότι ‘πέρα από την περιβαλλοντική μόλυνση δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία των τεχνητών υφάλων και ζητάμε την στήριξη του Δήμου και χθες ήρθε κλιμάκιο από την Ν.Α. όπου ελήφθησαν δείγματα από τα ποτάμια προκειμένου να ελεγχθούν είμαστε κοντά στους ελαιοτριβείς αλλά το πρόβλημα δεν μπορεί να διαιωνίζεται’... .
Ο κ. Σαμπαζιώτης αναφερόμενος στην παράταση ρίψης λιόζουμων σε φυσικούς αποδέκτεςπαρατήρησε ότι ' μετά από σύσκεψη στη Γιαννίτσαινα πείσθηκαν οι ελαιοτριβείς ότι πρέπει να γίνουν διφασικά, αφορά περισσότερο το ρέμα Καρτελά και το ρέμα Αγρίλι αλλά πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά από τους όμορους Δήμους, ο Αρκαδικός με τόση βροχερή περίοδο που τελικά μαυρίζει δείχνει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο'. Υπογράμμισε ότι 'Η Ν.Α. τροποποιεί περιστασιακά τις αποφάσεις της για εξαιρέσεις ρεμάτων μέχρι να περάσουν τα ελαιοτριβεία να περάσουν σε διφασική λειτουργία και σταδιακά να προσαρμοστούν και αυτά τα θέματα θα διαχειριστεί μελλοντικά ο νέος Δήμος ο οποίος μπορεί να αδυνατεί να δώσει λύσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός. Πρέπει να πάρουμε απόφαση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να καταγράψουμε το πρόβλημα και να πιέσουμε προς κεντρική διαχείρισή του ώστε να προχωρήσει ο περιστασιακός αποχαρακτηρισμός των φυσικών αποδεκτών και θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι προς εκμετάλλευση ούτε απο κόμματαο ούτε απο τα μέσα ενημέρωσης.'
Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι με βάση τις αποφάσεις του Νομάρχη για παρατάσεις σε φυσικούς αποδέκτες διογκώνει το πρόβλημα και βλέπουμε ότι η απόφαση λύνει σε βάρος του περιβάλλοντος το πρόβλημα. Επισήμανε ότι έχουμε το παράλληλο πρόβλημα όπως με τα στερεά απόβλητα και την διαχείριση των σκουπιδιών και πρέπει να ζητήσουμε να καταργηθούν αυτές οι αποφάσεις. Ο κ. Γιώργος Γκότσης είπε ότι πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι και να υπάρξει πολιτική βούληση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου