" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

21.1.10

KOINH ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον προηγούμενο Υπουργό Πολιτισμού για την αποκατάσταση εσφαλμένης διάταξης στο ΦΕΚ 837/Β/4-12-1986 που αφορά την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, απέστειλε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τη νομιμότητα της διαδικασίας αυτής.
Το Ν.Σ.Κ, χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας του θέματος, απάντησε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν σύννομη και υπέδειξε τρόπους για τη σωστή διόρθωση του σφάλματος.
Σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
« Είναι σαφές ότι το ερώτημα που τέθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης, αλλά στη διαδικασία αποκατάστασης του σφάλματος να γραφεί ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα ως ανήκων στον Νομό Ηλείας, αντί της Μεσσηνίας.
Για τούτο ζητάμε να ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες αποκατάστασης του σφάλματος, στο οποίο αναφερόμαστε στην από 30-11-2009 επιστολή μας (επισυνάπτεται). Έχουμε μάλιστα ζητήσει -και συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Υπουργό-, να γίνει συνάντησή μας μαζί του, για να τον ενημερώσουμε εμπεριστατωμένα και επί της ουσίας του θέματος.»
Αθήνα 21-1-2010
Οι βουλευτές Μεσσηνίας
Δημήτρης Κουσελάς
Νάντια Γιαννακοπούλου
Οδυσσέας Βουδούρης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου