23.1.10

Αντώνης Σαμαράς : "Δεν πρόκειται να ανεχτώ την εσωστρέφεια".


Την ανάγκη να υπάρξει νέα Μεταπολίτευση στην χώρα διακήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι ήδη έχει αρχίσει η πορεία για τη νέα Νέα Δημοκρατία που θα ολοκληρωθεί με το 8ο τακτικό Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας ότι "δεν πρόκειται να ανεχτώ την εσωστρέφεια που έπνιξε πολλές φορές τη ΝΔ" και ξεκαθάρισε ότι, παρά την δύσκολη συγκυρία, είναι αντίθετος σε εξωθεσμικές λύσεις. Ειδικότερα ανέφερε: "Εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει. Δημοκρατία ναι. Όσο ποτέ. Αλλά εσωστρέφεια ποτέ...
Δεν εκλέχτηκα για να τηρώ εύθραυστες ισορροπίες. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανένα. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στους εκατοντάδες πολίτες που ψήφισαν. Η ΝΔ θα γίνει πόλος νέας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων". Πρόσθεσε, δε, απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος ότι "η ΝΔ τους χωράει όλους και τον καθένα ξεχωριστά, δεν περισσεύει κανείς".
Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση: "όταν χάνει η κυβέρνηση τον έλεγχο από σύγχυση και στρεβλή αντίληψη, όταν ανεβαίνουν τα σπρεντς, όταν καθημερινά μας πυροβολούν οι αγορές, όταν υπουργός διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει σάλιο, είμαι υποχρεωμένος να βαράω καμπάνα" και αναφέρθηκε στην δική του αντιπολιτευτική τακτική λέγοντας: "Ασκούμε νέου τύπου αντιπολίτευση που ξάφνιασε το κατεστημένο πολιτικό σύστημα. Αν εμείς υπονομεύουμε κάθε κίνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα βλάψουμε μόνο το ΠΑΣΟΚ, θα βλάψουμε την πατρίδα μας. Αλλά και δεν θα παρακολουθούμε ως απλοί θεατές, ούτε ως "καλοπροαίρετοι σύμβουλοι". Προσπαθούμε να την προτρέψουμε να κάνει το σωστό για τον τόπο και εναντιωνόμαστε όταν κάνει λάθη. Ξέρουμε τα προβλήματα και έχουμε σχέδιο. Θα δείχνουμε αυστηρότητα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ όταν παραπαίει ή όταν παίρνει επιζήμιο δρόμο και όταν χάνει τον έλεγχο" είπε ο κ. Σαμαράς.
Μίλησε εξάλλου για τις εξεταστικές επιτροπές λέγοντας ότι "τις εξεταστικές τις ρίχνει η κυβέρνηση σαν φωτοβολίδες κρότου-λάμψης για να αποπροσανατολίσει από την οικονομία".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου