22.1.10

Συζήτηση στη Βουλή για το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της Νάντιας


Την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση για το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Γιάννης Πανάρετος.
Η κ. Γιαννακοπούλου στην επίκαιρη ερώτηση της ζητούσε την άμεση επίλυση του ζητήματος που ταλαιπωρεί 200 παιδιά επί 23 συνεχόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε να αποφύγουμε την αποποίηση ευθυνών και όπως τόνισε: «Το βέβαιο έιναι ότι, με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει εδώ και τώρα να βρεθεί άμεση λύση»...

Στην τοποθέτηση της στην Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Γιαννακοπούλου περιέγραψε την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις, «καθώς, παρά τους διαρκείς αγώνες των γονέων, παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 χρόνων, εδώ και 23 χρόνια, κάνουν μάθημα σε λυόμενα που δεν πληρούν ούτε τα τυπικά κριτήρια υγιεινής και ασφάλειας, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου». Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο συνολικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Μεσσηνίας, και πιο συγκεκριμένα στις «εργασίες κατασκευής στο ‘καινούργιο’ Λύκειο Φιλιατρών που εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουν διακοπεί και παραμένει ο σκελετός». Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την ομιλία της για το θέμα αυτό, λέγοντας ότι, «είναι απαραίτητο να δωθεί άμεση προτεραιότητα στην κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Μεσσηνίας, λόγω του ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, καθώς εμπειρίες του παρελθόντος επιβάλουν να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση σε αυτόν τον τομέα».Στην απάντησή του, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος, αναγνώρισε «ότι η κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος του άνω σχολείου είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική». Στη συνέχεια, ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής και την κ. Γιαννακοπούλου ότι «αυτή τη στιγμή προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου σχολείου που θα γίνει στο ίδιο οικόπεδο, το οποίο ανήκει στο Δήμο». Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Παιδείας είπε, ότι «έχει τελειώσει η μελέτη από τον Ο.Σ.Κ και έχει εγκριθεί η κατασκευή του σχολείου, μέσω του προγράμματος Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», ενώ διευκρίνισε ότι «η χρηματοδότηση έχει, κάπως, καθυστερήσει λόγω συγκεκριμένων δυσλειτουργιών του συγκεκριμένου προγράμματος». Ο κ. Πανάρετος έκλεισε, λέγοντας ότι «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε αυτό το σχολείο να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν» και εξήγησε ότι το ζήτημα της σχολικής στέγης αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο, ως το πλέον σημαντικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου