19.1.10

Νάντια Γιαννακοπούλου - ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. «Άμεση στελέχωση της ΜΕΘ Καλαμάτας»


Είναι δεδομένο ότι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την κυβέρνηση βρίσκονταν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, λόγω των πολιτικών των προηγούμενων χρόνων. Αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας μια δαιδαλώδη προσπάθεια δρώντας άμεσα και λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα. Μεταξύ των μέτρων αυτών ήταν και η λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε πολλές πόλεις, αλλά και στην Καλαμάτα.
Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας παραμένει κλειστή εδώ και περίπου ενάμιση μήνα. Σε προηγούμενη επίκαιρη ερώτησή μου, για το ίδιο θέμα, που συζητήθηκε στη Βουλή στις 7 Δεκεμβρίου 2009, είχατε δεσμευτεί προσωπικά ότι:

«θα υπάρχει ειδική προτεραιότητα όσον αφορά το θέμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ελπίζουμε να έχουμε αποτελέσματα τις επόμενες εβδομάδες». Πιο συγκεκριμένα, διαβεβαιώσατε την ολομέλεια της Βουλής και εμένα προσωπικά, ότι «για το νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει ήδη σε προτεραιότητα, δε θέλω εδώ να δεσμευτώ αν θα είναι σε δέκα μέρες ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ότι στο επόμενο διάστημα θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να λειτουργήσει η ΜΕΘ Καλαμάτας με πλήρη ασφάλεια». Όμως, σε συνέντευξη Τύπου, στις 18/01/10, στα πλαίσια του απολογισμού για τις 100 πρώτες μέρες και του σχεδιασμού για τη στελέχωση των ΜΕΘ, δεν συμπεριλάβατε στις προτεραιότητες του Υπουργείου σας τη λειτουργία της ΜΕΘ Καλαμάτας, σε αντίθεση με μονάδες, άλλων Γενικών Νομαρχιακών Νοσοκομείων.
Κατόπιν αυτών ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Γιατί η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας δεν είναι στην πρώτη προτεραιότητα σας, και σε κάθε περίπτωση πότε σκοπεύει το Υπουργείο να λειτουργήσει τη ΜΕΘ με επαρκές και κατάλληλο προσωπικό;
Η ερωτώσα Βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου