5.9.12

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων στην Πύλο !

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, κος Κώστας Μουτζούρης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριο Καφαντάρη στο Δημαρχείο της Πύλου, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012.
Η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, πραγματοποιήθηκε ύστερα και από την συνάντηση που είχε προηγηθεί ανάμεσα στον κ. Δημήτρη Καφαντάρη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα Μουσουρούλη, με κύριο θέμα τη διαχείριση και ανάπτυξη του Λιμένος Πύλου.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση και επίλυση θεμάτων σχετικών με το Λιμένα Πύλου, τη μελέτη ανάπλασης της πλαζ Πύλου, την αξιοποίηση της μαρίνας και τη δημιουργία νέου αλιευτικού καταφυγίου στο παλιό λιμάνι της πόλης.
 Επίσης στο επίκεντρο τέθηκαν όλοι οι τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση και τουριστική αξιοποίηση του λιμανιού, και ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας.
 Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Δαρσακλής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κ. Κώστας Νερατζόγλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Θεόδωρος Χαραμαράς και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Κώστας Βέργος.
Ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη στη ζώνη Λιμένος Πύλου και στη μαρίνα προκειμένου ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Μουτζούρης να έχει προσωπική εικόνα της περιοχής ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος Πύλου -Νέστορος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η συγκεκριμένη επίσκεψη του κ. Κώστα Μουτζούρη αποτελεί εφαλτήριο για την επίλυση καίριων θεμάτων σχετικά με το λιμάνι της Πύλου και θέτει τις βάσεις για γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία υπό το πρίσμα του κοινού σχεδίου ανάπτυξης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου