5.9.12

Βγήκαν ...σπαθιά στην ΕΡΤ


Με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κ. Ν. Σίμου η οποία αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της Διαύγειας ο νέος διευθυντής ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης είναι από χθες 4 Σεπτεμβρίου ο δημοσιογράφος κ. Ευστράτιος Μπαλής, ο οποίος και θα αντικαταστήσει τον επίσης δημοσιογράφο κ. Γ. Κογιάννη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδείς μπήκε στον κόπο να ενημερώσει για την αντικατάστασή του τον κ. Κογιάννη.
Με επιστολή του ο κ. Κογιάννης κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη» και τονίζει ότι «τύποις, υπογράφει την απόφαση αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος. Στην ουσία, όμως, αυτή υπαγορεύθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και το Μέγαρο Μαξίμου».
«Νοιώθω ευτυχισμένος που στα δύο χρόνια που ήμουν Διευθυντής Ειδήσεων πετύχαμε να κάνουμε την ΕΡΤ, σημείο αναφοράς και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του κοινού. Είναι τιμή μου που δεν θα έχω καμία σχέση με την αποδόμηση αυτής της επιτυχίας η οποία ήδη επιχειρείται. Κραυγαλέο παράδειγμα, δε, αυτής της προσπάθειας αποδόμησης και ακύρωσης της ανεξάρτητης λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκα από τη διοίκηση και το Μέγαρο Μαξίμου για να μην παίξω μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες της χρονιάς, τη λίστα-φωτιά με τα νέα μέτρα, που είχε αποκλειστικά στη διάθεσή της η ΕΡΤ. Πίεση, βεβαίως, στην οποία δεν ενέδωσα και ακολούθησε η απόφαση απαλλαγής από τα καθήκοντά μου» επισημαίνει ο κ. Κογιάννης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου