19.1.13

Έξι αστυνομικοί αθωώθηκαν για τη «ζαρντινιέρα»

Αθώοι κρίθηκαν έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου, σήμερα, Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου, υπόθεση η οποία έγινε γνωστή ως «ζαρντινιέρα».

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, αθώωσε, κατά πλειοψηφία, τους έξι αστυνομικούς, ενώ καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών, στον καθένα, με 3ετή αναστολή, τους άλλους δύο, έναν εν ενεργεία κι έναν εν αποστρατεία, για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι δύο καταδικασθέντες, στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, απολογούμενοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν τον νεαρό Κύπριο, αλλά δικαιολόγησαν τη βία λέγοντας ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, επειδή αυτός αντιδρούσε.

Οι αθωωθέντες αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συνέργεια και επικίνδυνη σωματική βλάβη, υποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου με ανακούφιση και έκαναν λόγο για δικαίωση.

Αντιθέτως ο Αυγ. Δημητρίου εξέφρασε την πικρία του για την παραπάνω ετυμηγορία.

"Έξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα", δήλωσε.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει στους οκτώ αστυνομικούς ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες.

Οι συγκεκριμένες ποινές ήταν κατά περίπτωση με 3ετή αναστολή και εξαγοράσιμες.

Για την ίδια υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιδικάσει στον Αυγ. Δημητρίου το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον ξυλοδαρμό που έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2006.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου