19.1.13

ΣΟΚ - Τον βρήκαν «παγωμένο»... μέσα στο Νεκροταφείο !

Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε προ ημερών ο ιερέας του Β' Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών στον Άγιο Μηνά! 
Άνοιξε νωρίς το πρωί την κεντρική πύλη του χώρου και διαπίστωσε με έκπληξη πως ένας άστεγος είχε περάσει όλη τη νύχτα «κουκουλωμένος» στο παγκάκι!
Το περιστατικό συνέβη τις ημέρες που στην Πάτρα επικρατούσε «παγετός» και η θερμοκρασία τη νύχτα ήταν 0 βαθμοί Κελσίου.
Ο άστεγος είχε στην κυριολεξία «παγώσει»! Ο ιερέας τον πλησίασε, τον κούνησε όμως εκείνος παρέμενε «κοκαλωμένος»! Ευτυχώς όμως ανέπνεε! Ο ιερέας κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο έφθασε αμέσως και το πλήρωμά του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον άστεγο μεταφέροντάς τον ταυτόχρονα στο Νοσοκομείο. Ο άστεγος δεν μιλούσε και «έτρεμε» από το κρύο. Είχε βρει καταφύγιο αποβραδίς μέσα στο νεκροταφείο, δεν είχε όμως υπολογίσει το τσουχτερό κρύο και προφανώς είχε υποστεί κρυοπάγημα.
Γύρω στους 30 όσοι κοιμούνται στον δρόμο
Oι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, έρχονται πλέον αντιμέτωπες με το τραγικό φαινόμενο των αστέγων καθώς αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και καταλήγουν στο δρόμο.
Μόνο σε περίοδο λίγων ημερών -λίγο πριν τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα- οι Υπηρεσίες έχουν δεχθεί κλήσεις και έχουν προσφέρει βοήθεια σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις, εκ των οποίων οι δύο αφορούσαν οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίες φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε ξενοδοχείο, έως ότου βρέθηκε κάποια λύση.
Η πρόβλεψη είναι ότι θα αυξηθεί πολύ ο αριθμός των αστέγων, γιατί είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τα ενοίκιά τους και θα έχουμε κύμα εξώσεων.
Στοιχεία κάνουν λόγο δε, ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2012 οι άστεγοι της πόλης θα φτάσουν τους 30.
Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Θεοχάρης Μασσαράς, επισημαίνει ότι το ΚΑΠΗ που βρίσκεται στην οδό Βοσπόρου μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε δεν έχει πού να μείνει τις ημέρες της παγωνιάς, καθώς διαθέτει όλες τις υποδομές.
Επίσης, στο τηλέφωνο 2610-390963 των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που εντοπίζουν κάποιον άστεγο, όλες τις ώρες ημέρας, ώστε να επιληφθεί κάποιος κοινωνικός λειτουργός..dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου