7.2.13

"ΔΥΝΑΜΙΚΗ " επιστροφή του Χειμώνα !!!

Δυναμικό come back του χειμώνα με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ημιορεινά-ορεινά
Αλλαγή του καιρικού σκηνικού αναμένεται στη χώρα από σήμερα Πέμπτη και μέχρι την Δευτέρα με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, τις βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και τα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, δυτικής Μακεδονίας και κεντρικής Στερεάς.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ΔΝΔ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές καθώς και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, ενώ τις πρωινές ώρες θα χιονίσει και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά). Το βράδυ δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να χιονίσει και μέσα στα Γιάννενα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΔΝΔ 3-5 μποφόρ (στα νότια τοπικά 6) οι οποίοι πρόσκαιρα στα βόρεια θα στραφούν σε ΒΔ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική και νότια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και πάλι στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 900-1000 μέτρα και άνω). Οι άνεμοι θα πνέουν ΔΝΔ 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου