7.2.13

Αρχίζουν κατασχέσεις μισθών και ενοικίων ακόμα και για μικρά χρέη

Φοροκυνηγητό για όσους έχουν αλλά δεν πληρώνουν τους φόρους τους ετοιμάζεται να εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών. Διαπιστώνοντας την οικονομική αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες, επιχειρεί να εντοπίσει και να κατασχέσει καταθέσεις και εισοδήματα από ενοίκια των οφειλετών. 
 Από την Δευτέρα και κάθε μέρα ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης θα πραγματοποιεί επισκέψεις στις 40 μεγαλύτερες ΔΟΥ της Αττικής (που αποφέρουν άνω του 50% των συνολικών εσόδων της χώρας) αλλά και μεγάλες ΔΟΥ της Περιφέρειας, σε Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο, θέτοντας στους εφόρους σαν στόχο να εισπράξουν φόρους από όσους χρωστούν αλλά δεν πληρώνουν.
Οι εφοριακοί από πλευράς τους θα του επισημάνουν πως οι ΔΟΥ έχουν αποδεκατισθεί και παρότι έχουν εντοπίσει τεράστιες περιουσίες που κρύβονταν σε εταιρείες κι off-shore, οι οφειλέτες «διαφεύγουν» γιατί κερδίζουν χρόνο με τους δικηγόρους τους, ενώ οι υπάλληλοι δεν επαρκούν για να επισπευσθούν οι διαδικασίες...newmoney.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου