8.2.13

Καλύτερες νοικοκυρές...οι άντρες !!!

Nέα έρευνα ισχυρίζεται ότι οι άντρες είναι το πιο καθαρό φύλο, με το 66% αυτών να περνά 8 ή περισσότερες ώρες κάνοντας δουλειές του σπιτιού, με το ποσοστό στο γυναικείο φύλο να είναι στο 62%.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα για λογαριασμό του YoupiJob.co.uk τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν μια αλλαγή στο στερεότυπο των τελευταίων 50 και παραπάνω χρόνων, γράφει η MailOnline.

Το 1965 οι παντρεμένες γυναίκες και όσες συγκατοικούσαν με το σύντροφό τους, περνούσαν 30 ώρες την εβδομάδα ασχολούμενες με τις οικιακές εργασίες, ενώ οι άντρες αφιέρωναν μόλις 4,9 ώρες στις «ανάγκες» του σπιτιού.

Σήμερα, οι άντρες βοηθούν πολύ περισσότερο τις συντρόφους τους, αναλαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις το μαγείρεμα, το πλύσιμο των πιάτων ή των ρούχων, το σφουγγάρισμα και το σκούπισμα που «παραδοσιακά» θεωρούνται «γυναικείες δουλειές».

«Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει αυξήσει τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας και πλέον είναι δύσκολο να βρει κανείς 30 ώρες την εβδομάδα για να αφιερώσει στις δουλειές του σπιτιού. Η πλειοψηφία δεν είναι σε θέση να προσλάβει οικιακές βοηθούς» ανέφερε ο συνιδρυτής της ιστοσελίδας Benjamin Leyne.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου