5.2.13

ΑΘΗΝΑ -Περιμένουν ...λασποβροχή !!!

Ιδιαίτερα υψηλοί δείκτες συγκέντρωσης σωματίδιων (ΑΣ10) καταγράφηκαν τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου σε όλες τις θέσεις μέτρησης του δικτύου σταθμών στην Αθήνα, ενώ οι τιμές ρύπων διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης μεταφοράς σκόνης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΣΚΙΡΩΝ), η συμμετοχή σωματιδίων φυσικής προέλευσης στις διαμορφωμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων είναι ιδιαίτερα σημαντική και είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς σκόνης από τη Βόρεια Αφρική (έρημος Σαχάρα).

Με μια φαιοκόκκινη σκόνη έχει καλυφθεί τις τελευταίες ημέρες ο Αττικός ουρανός. Αιτία οι νοτιάδες που πνέουν τις τελευταίες ημέρες και που έχουν μεταφέρει σκόνη από την Αφρική στην Ελλάδα.

Το φαινόμενο θεωρείται σπάνιο για τον Φεβρουάριο και αναμένεται να συνοδευτεί από λασποβροχή σε περίπτωση που σημειωθούν βροχοπτώσεις σύντομα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα, ενώ την νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί καταιγίδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου