17.9.14

"ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ" ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ….Καλτσίδης στην Κορώνη - Ριμπολόβλεφ στην Λευκάδα

Οι Αναμάρτητοι πρώτοι τον λίθον βαλέτω !!!

Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε  τα τεκταινόμενα  τις τελευταίες ημέρες στην Μεσσηνία  με στόχο τον ομογενή  επιχειρηματία Φιλάρετο Καλτσίδη ,συγκρίνοντας  τα ταυτόχρονα με την συμπεριφορά των Λευκαδιτών απέναντι στο νέο ιδιοκτήτη του θρυλικού Σκορπιού Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.
Την Μεσσηνία που διάλεξε να επενδύσει για τις διακοπές του ο Φιλάρετος Καλτσίδης την έχει πληρώσει και θα την πληρώσει ακόμα πανάκριβα.
Με πρόσχημα  δυο ….παραβάσεις  οικοδομική η πρώτη  και περιβαλλοντολογική η δεύτερη τα πρόστιμα που του έχει επιβάλλει η δημόσια διοίκηση είναι …εξοντωτικά για κάθε επιχειρηματία  ακόμα και της οικονομικής επιφάνειας Καλτσίδη .
Σύμφωνα με όσα έχουν δεί το φως της δημοσιότητας  για την  οικοδομική παράβαση στην ανακαίνιση  της  από εκατονταετίας βίλα του  στο Βασιλίτσι Κορώνης τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και πληρωθεί στο Ελληνικό δημόσιο υπερβαίνουν κρατηθείτε ….το 1.300.000 ευρώ ενώ για την παρέμβαση στα βράχια της θάλασσας του Βασιλιτσίου πληρώθηκαν πρόστιμα άνω των 500.000 ευρώ .
Αν συνυπολογίσουμε  την φορολογία περίπου 500.000 ευρώ , των δύο οφ-σόρ εταιρειών του που σημειωτέον δεν έχουν σχέση με επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα στα ταμεία του δημοσίου έχουν εισρεύσει  περίπου 2.300.000 μόνο από την οικογένεια Καλτσίδη .
*χωρίς να υπολογίσουμε ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων τον στόλο αυτοκινήτων με Ελληνικές πινακίδες που διαθέτει κλπ.
Εύλογα τίθεται το ερώτημα πόσες  χιλιάδες Μεσσήνιοι δεν έχουν υποπέσει σε πολεοδομικές παραβάσεις στα δικά τους κτίσματα .
Μήπως κάποια δημόσια αρχή θα μπορούσε να μας πληροφορήσει πόσα είναι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και πόσα από αυτά έχουν μπει στα Κρατικά ταμεία .
Από τους γενικούς  «εισαγγελείς » της Μεσσηνίας που ζητούν την κεφαλί επί πίνακι του Φιλάρετου Καλτσίδη  το Ελληνικό δημόσιο τι απαιτήσεις έχει και τι έχει εισπράξει άραγε  από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ;
Ωραία λοιπόν τον κρεμάσαμε τον Καλτσίδη στα …μανταλάκια, από όσα μας διδάσκει  η ζωή γνωρίζουμε ότι  το κεφάλαιο δεν έχει χρώμα ούτε  πατρίδα.
 Με την τεράστια οικονομική επιφάνεια  που διαθέτει βρίσκει κάποια νέα Κορώνη όπου φυσικά  θα τον υποδεχθούν εν καιρώ κρίσης  σαν το «μάννα εξ ουρανού » ενώ αντίθετα δεκάδες  οικογένειες  Μεσσήνιων που εργάζονται στην βίλα θα χύσουν μαύρο δάκρυ .
Περνάμε στην αντίθετη πλευρά στα Επτάνησα  όπου μετά το θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση ο «θρυλικός »  Σκορπιός  είχε οδηγήσει την Λευκάδα σε ..πέτρινα  τουριστικά κυρίως χρόνια .
Με την αγορά του Σκορπιού από τον Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ  και την μετατροπή του  νησιού σε εργοτάξιο   φυσικά  κανένας δεν έλεγξε για …πολεοδομικές παραβάσεις ,μέτρα ασφαλείας και εξοντωτικά πρόστιμα ..   
Ο Σκορπιός  έχει μετατραπεί πλέον σε φρούριο, με υπερσύχρονες θερμικές κάμερες και   περιφρουρείται απ’  ομάδες security και περιπολίες σε 24ωρη βάση στη στεριά και τη θάλασσα, κάνοντας  το στην ουσία απόρθητο φρούριο ενώ όλη η περιοχή ξαναζεί ημέρες Ωνάση.
Ταυτόχρονα για την  επάρκεια ρεύματος  η ΔΕΗ ετοιμάζεται να συνδέσει με υποβρύχιο καλώδιο ρεύματος το νησί  για να απαλλαγεί ο Ρώσος Μεγιστάνας από  την φασαρία συντήρησης των γεννητριών, τον θόρυβο και το κόστος μεταφοράς του Πετρελαίου .
Οι τοπικοί ακτιβιστές και Περιβαλλοντολόγοι  φυσικά ούτε κάν διανοήθηκαν να κάνουν …πειρατικά ρεσάλτα στις παραλίες  του νησιού ,πιθανόν γιατί στην περιοχή δεν υπάρχει ….αντίστοιχος Πετράκος .
Οι δωρεές του Ρώσου Μεγιστάνα στην περιοχή δεν έχουν προηγούμενο  που όχι μόνο γίνονται δεκτές αλλά τις επιζητούν ,τοπικές αρχές και πολίτες ενώ αντίστοιχα οι δωρεές Καλτσίδη στην Μεσσηνία είναι ….Κόκκινο πανί .
 (Θυμηθείτε την συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας για την δωρεά στο κατεστραμμένο από φωτιά  ΔΗΠΕΘΕΚ)
Διαφορετικές νοοτροπίες …διαφορετικοί κόσμοι κάτω από τον ίδιο ουρανό !

Β.Μ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου